Go Back
+ servings
Koldhævede gulerodsbrud

Gulerodsbrud (koldhævede)

Hævetid- og bagtid: 10 timer
Samlet tid: 10 timer 15 minutter
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • dl koldt vand
  • 15 gr gær
  • tsk groft salt
  • 35 gr sukker
  • 1 æg
  • 75 gr solsikkekerner
  • 2 stk mellemstore gulerødder (revne)
  • 25 gr olie (eller smeltet smør)
  • 450 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en stor skål og udrør gæren heri.
  • Tilsæt salt, sukker, æg, solsikkekerner, revet gulerod, olie og hvedemel og rør det hele sammen til en klistret dej.
  • Konsistensen skal være som tyk grød. Er dejen for tynd, skal der tilsættes lidt mere mel. Ellers vil bollerne flyde ud på bagepladen og blive helt flade.
  • Dæk skålen til, sæt den på køl og lad den koldhæve i minimum 8 timer, men gerne længere. Jeg har haft dej på køl i 24 timer uden problemer.
  • Med en våd ske sættes dejen i store klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem efterhæve, imens ovnen opvarmes.
  • Bag bollerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
  • Lad bollerne afkøle på bageristen og spis dem lune eller kolde.
  • Bollerne holder sig svampede i 2-3 dage, hvis de er pakket godt ind. De kan desuden fryses.