Go Back
+ servings
Brownie

Brownie

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr smør
  • 125 gr mørk chokolade (grofthakket)
  • 2 æg
  • 125 gr sukker
  • 125 gr brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 gr hvedemel
  • 2 spsk kakaopulver (bage- og drikkekakao)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 75 gr valnødder eller hasselnødder (kan udelades)

Sådan gør du

  • Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det over svag varme. Stil blandingen til side og lad den afkøle let.
  • Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland chokoladesmørret i æggesnapsen og pisk det sammen.
  • Sigt vaniljesukker, hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i chokolademassen sammen med grofthakkede valnødder.
  • Fordel dejen i et ildfast fad (ca 20×20 cm) foret med bagepapir.
  • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 25-30 minutter, indtil brownien lige netop har sat sig. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker i midten af kagen - der må gerne sidde en smule dej tilbage.
  • Lad brownien afkøle på bageristen og skær den ud i 12-15 firkanter.
  • Brownies kan holde sig i 2-3 dage, hvis de pakkes godt ind. Kagen kan desuden fryses.