Go Back
+ servings
Pizza

Pizza

Hæve og bagetid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 2 stk
Udskriv

Ingredienser

  • ½ pk gær (brug 15 gr gær ved langtidshævning af dejen)
  • dl vand (lillefingervarmt)
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 350 gr hvedemel (Tipo 00) eller pizzamel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Pizzafyld.

  • dl tomatsauce (gerne hjemmelavet tomatsauce)
  • 1 kugle frisk mozzarella (drænet for vand og plukket i mindre stykker)
  • evt. lufttørret skinke
  • evt. frisk basilikum

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og udrør gæren heri.
  • Tilsæt sukker, salt og hvedemel og ælt dejen til den er blank og smidig. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre hvedemel. 
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time eller på køl i op til 24 timer. Lidt kortere eller længere hævetid spiller ingen rolle.
  • Del dejen i 2 lige store stykker og form dem til 2 pizzabunde på et meldrysset bord. Det er bedst, hvis dejen kan trækkes ud uden brug af kagerulle, men kan det ikke lade sig gøre, så brug en kagerulle.
  • Læg bundene på 2 stykker bagepapir og fordel tomatsauce og mozzarellaost ovenpå. Jeg fordeler først lufttørret skinke og basilikum på pizzaen, når den er færdigbagt.

Bagning i ovn

  • Opvarm ovnen til max temperatur (250-300 °C). Varm en bageplade eller pizzaplade op sammen med ovnen, så den bliver godt varm.
  • Glid pizzaen over på den varme plade og bag ved ved 250 °C (alm. ovnfunktion) i ca 10 minutter, indtil pizzaen er gylden og bunden er sprød. Husk bag kun én pizza ad gangen, ellers vil temperaturen i ovnen falde for meget.

Bagning i ovn med bagestål.

  • Varm bagestålet op efter anvisning - mit bagestål skal opvarmes i 45 minutter ved max temperatur (300 °C).
  • Glid pizzaen over på det varme bagestål og bag pizzaen i 3-5 minutter ved 300 °C (alm. ovnfunktion), indtil den er gylden og sprød.

Bagning i kuglegrill.

  • Fordel de varme kul i midten af grillen og varm en pizzaplade eller metalplade godt op.
  • Glid pizzaen over på den varme plade, læg låg på grillen og bag pizzaen i 7-10 minutter (direkte varme), indtil den er gylden og gennembagt.