Go Back
+ servings
Gulerodsboller med solsikkefrø

Gulerodsboller

Hæve- og bagetid: 1 time 40 minutter
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • dl mælk (lillefingervarm)
  • dl vand (lillefingervarm)
  • ½ pk gær (ca 25 gr)
  • tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 stor revet gulerod (ca 75 gr)
  • 1 dl solsikkefrø
  • 450 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
  • 25 gr smeltet smør (eller olie)

Sådan gør du

  • Hæld mælk og vand i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt, sukker, revet gulerod, solsikkefrø, hvedemel og smør og ælt til en blank og smidig dej
  • Dejen kan også laves på en røremaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til 10 boller.
  • Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca 30 minutter.
  • Bag bollerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Jeg pensler ikke bollerne, inden jeg bager dem, men det bestemmer man jo selv.
  • Lad bollerne afkøle på bageristen, og server dem lune eller kolde.
  • Bollerne holder sig saftige i 2-3 dage, hvis de pakkes godt ind. Lun dem evt. på brødristeren eller i ovnen. De kan desuden fryses.