Go Back
+ servings
Pistaciekage

Pistaciekage

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr blødt smør
  • 100 gr sukker
  • 100 gr pistaciemasse (fx fra Odense marcipan)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg (str L)
  • 100 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl mælk
  • evt en smule grøn frugtfarve

Desuden

  • 100 gr flormelis
  • 1 spsk usaltede, hakkede pistacienødder (kan udelades)

Sådan gør du

  • Kom smør, sukker, pistaciemasse og vaniljesukker i en skål og pisk til det er lyst og luftigt.
  • Tilsæt ægget i pisk igen grundigt i ca 2 minutter.
  • Sigt hvedemel og bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med mælk.
  • Skal kagen være ekstra grøn, så kan man tilsætte en smule grøn frugtfarve til dejen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (18 cm) eller et ildfast fad (ca 15 x 20 cm) foret med bagepapir.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C (varmluft) i 30-40 minutter, indtil kagen er gennembagt. Bagetiden afhænger lidt af den form, som er brugt, så tjek evt med en tandstikker, om kagen er bagt i midten.
  • Afkøl kagen på bageristen.
  • Rør glasur sammen af flormelis og en smule vand og pynt den afkølede kage med glasur og evt. hakkede pistacienødder.
  • Kagen holder sig blød og svampet i 2-3 dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan desuden fryses, men så er det bedst at vente med at komme glasur på, til den er optøet.