Go Back
+ servings
Lakseroulade med flødeost

Lakseroulade

Hviletid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 300 gr røget eller gravad laks i tynde skiver
  • 150 gr flødeost naturel
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 bdt friskhakket dild (kan erstattes af purløg)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk sød sennep (kan udelades)
  • salt og peber

Desuden

  • salatblade og citronbåde til servering

Sådan gør du

  • Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet og placer lakseskiverne herpå i en firkant (ca 20 x 25 cm), så skiverne overlapper hinanden let.
  • Rør flødeost, creme fraiche, dild, citronsaft og sennep sammen og smag til med salt og peber.
  • Fordel flødeostecremen ovenpå lakseskiverne, men lad ca 2 cm af den nederste kant være fri. Så er det nemmere at rulle sammen, uden at ostefyldet løber ud.
  • Rul det hele sammen til en fast roulade ved hjælp af husholdningsfilmen, og læg rouladen i fryseren i ca 1 time, så den bliver skærefast. Man kan også lade rouladen hvilke på køl, men så er det lidt sværere, at skære pæne skiver.
  • Skær rouladen i ca 12 skiver á 2 cm og anret på en bund af blandede salatblade. Pynt med citronbåde og server.
  • Rouladen kan forberedes i god tid og lægges på køl. Husk at lægge den i fryseren ca 1 time inden den skal skæres ud. Rouladen kan desuden fryses - så skal den blot optøs i ca 1 time, inden den skæres ud.