Go Back
+ servings
Bagt æblekage med makroner

Æblekage (bagt) med makroner

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 3 æbler
  • 5 æggehvider
  • 50 gr sukker
  • 125 gr smeltet smør
  • 50 gr hvedemel
  • 250 gr makroner (knuste)
  • evt. perlesukker til pynt

Sådan gør du

  • Skræl evt. æblerne og skær dem i mundrette stykker.
  • Kom æggehviderne i en skål og pisk til de er helt stive.
  • Tilsæt herefter sukker og pisk igen til en blød og luftig marengsmasse.
  • I en anden skål blandes smeltet smør, hvedemel og knuste makroner. Makroner knuses nemmest ved at komme dem i en stor frysepose og køre en kagerulle et par gange over posen.
  • Hæld marengsmasse og æblestykker i makrondejen og vend det forsigtigt sammen, så luften ikke slås ud af marengsmassen.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) evt. foret med bagepapir i bunden. Pynt evt. med lidt perlesukker på toppen.
  • Bag kagen ved 160 °C (alm ovnfunktion) i ca. 60 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
  • Afkøl kagen og server den lun med creme fraiche, flødeskum eller is.
  • Kagen er bedst, når den er relativt nybagt. Bliver der rester, kan de dog sagtens gemmes til dagen efter. Kagen kan desuden fryses.