Go Back
+ servings
Kransekage med 8 ringe

Kransekage (8 ringe)

Bagetid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 12 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr ren marcipan (fx Anton Berg eller Odense)
  • 50 gr flormelis (der kan også bruges sukker)
  • 4 spsk æggehvide (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Glasur (royal icing)

  • 100 gr flormelis
  • 2 spsk æggehvide (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Desuden

  • flormelis til udrulning
  • evt. smeltet, mørk chokolade

Sådan gør du

  • Pluk marcipanen i mindre stykker og kom den i en skål.
  • Tilsæt flormelis og æggehvide og ælt sammen til en glat og ensartet kransekagemasse. Konsistensen skal være formbar - lidt som modellervoks.
  • Kransekagemassen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Drys flormelis på bordet og rul kransekagemassen ud til lange pølser med en tykkelse på 1½-2 cm.
  • Bank den side af pølsen, der vender ind mod dig selv, let med håndroden, så den trykkes ned mod køkkenbordet og bliver let trekantet.
  • Skær pølserne ud i 7 stykker med 3 cm's forskel - 8 cm, 11 cm, 14 cm, 17 cm, 20 cm, 23 cm og 26 cm. Af den resterende dej formes en lille kugle til toppen af kagen.
  • Form pølserne til kranse ved at lukke enderne sammen. Den glatte side, der har vendt ned mod bordpladen, er pænest, så det skal være ydersiden. Det kan være lidt besværligt at samle de helt små ringe pænt, men det bliver nemmere, når ringene bliver større.
  • Læg ringene på en bageplade beklædt med bagepapir. Kniber det med plads så kan de allermindste ringe godt være indeni de største.
  • Man kan evt. fugte fingrene let med vand og glatte ringene ved lukningerne.
  • Læg et stykke bagepapir over pladen med ringene og derefter en bageplade. Giv pladen et let pres med håndfladerne og fjern den + bagepapiret igen. Dermed får alle ringene nogenlunde samme højde og en fin, lige overflade, så kransekagen bliver lige, når den skal samles.
  • Bag ringene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 15 minutter, indtil de er gyldne. Afkøl dem herefter på ovnristen, indtil de er helt kolde.
  • Smelt chokoladen i en dyb tallerken over vandbad eller i mikrobølgeovnen og dyb bunden af hver kransekagering i chokolade. Læg ringene på et stykke bagepapir, indtil chokoladen er tør.
  • Rør flormelis sammen med æggehvide til en fast glasur. Måske skal der bruges lidt ekstra flormelis eller æggehvide. Glasuren skal kunne danne små toppe, når der røres i den, og konsistensen skal være så fast, at glasuren ikke løber, når den sprøjtes på.
  • Kom glasuren i en sprøjte- eller frysepose og klip et lille hul. Hellere for lille end for stort. Man kan altid klippe hullet større.
  • Læg den største kransekagering på et fad og sprøjt glasuren ud i et fint zigzag mønster. Læg den næststørste kransekagering oveni den våde glasur og sprøjt glasur på den. Fortsæt indtil der ikke er flere ringe. Slut af med den lille kransekagekugle på toppen.
  • Lad glasuren blive helt tør, inden kransekagen pyntes med konfetti, knallerter, flag, parasoller og serpentiner.
  • Kransekagen kan sagtens laves flere dage i forvejen. Den skal bare pakkes godt ind i en plastpose, så den ikke udtørrer. Kransekagen kan desuden fryses. Læs evt. mere under opskriften.

Noter

 

Se også - 

 

Kransekagekonfekt

 

Kransekagestykker