Skrub kartoflerne, prik dem med en gaffel og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kartoflerne skal prikkes, så de ikke "eksploderer" i ovnen.
Bag kartoflerne ved 200 °C (varmluft) i 45-60, indtil de er møre og gyldenbrune i skallen.
Alternativt kan kartoflerne bages i mikrobølgeovnen i 8-10 min ved fuld watt. Bag først kartoflerne i 4-5 min på den ene side og så 4-5 min på den anden side. Er kartoflerne stadig ikke møre, så giv dem et par minutter ekstra.
Imens lægges baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og steges sprøde i ovnen i ca. 15 minutter sammen med kartoflerne.
Lad herefter baconstykkerne afdryppe på et stykke køkkenrulle, inden de brækkes i grove stykker og stilles til side.
Afkøl de bagte kartofler let, halver dem og skrab indmaden ud af skallen med en ske. Det gør ikke noget, at der sidder lidt kartoffel tilbage i skallen.
Mos kartoffel-indmaden sammen med creme fraiche, halvdelen af cheddarosten, forårsløg, æg, salt og peber. Hold evt. lidt forårsløg tilbage til pynt.
Fyld kartoffelmosen tilbage i de tomme kartoffelskaller og drys det sidste cheddarost på toppen.
Bag kartoflerne ved 200 °C (varmluft) i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet.
Anret de varme kartofler på et fad og pynt med bacondrys og forårsløg samt evt. friskhakket tomat og persille.