Go Back
+ servings
Dobbeltbagte kartofler med cheddar og bacon

Dobbeltbagte kartofler med cheddar

Bagetid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 1 pk bacon i skiver (ca 100 gr)
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 gr revet cheddarost
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 1 æg
  • salt og peber
  • evt friskhakket tomat og persille til pynt

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne, prik dem med en gaffel og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kartoflerne skal prikkes, så de ikke "eksploderer" i ovnen.
  • Bag kartoflerne ved 200 °C (varmluft) i 45-60, indtil de er møre og gyldenbrune i skallen.
  • Alternativt kan kartoflerne bages i mikrobølgeovnen i 8-10 min ved fuld watt. Bag først kartoflerne i 4-5 min på den ene side og så 4-5 min på den anden side. Er kartoflerne stadig ikke møre, så giv dem et par minutter ekstra.
  • Imens lægges baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og steges sprøde i ovnen i ca. 15 minutter sammen med kartoflerne.
  • Lad herefter baconstykkerne afdryppe på et stykke køkkenrulle, inden de brækkes i grove stykker og stilles til side.
  • Afkøl de bagte kartofler let, halver dem og skrab indmaden ud af skallen med en ske. Det gør ikke noget, at der sidder lidt kartoffel tilbage i skallen.
  • Mos kartoffel-indmaden sammen med creme fraiche, halvdelen af cheddarosten, forårsløg, æg, salt og peber. Hold evt. lidt forårsløg tilbage til pynt.
  • Fyld kartoffelmosen tilbage i de tomme kartoffelskaller og drys det sidste cheddarost på toppen.
  • Bag kartoflerne ved 200 °C (varmluft) i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet.
  • Anret de varme kartofler på et fad og pynt med bacondrys og forårsløg samt evt. friskhakket tomat og persille.