Go Back
+ servings
Hjemmelavede ristede løg i en skål

Ristede løg

Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 3 løg
  • 1 dl hvedemel
  • 5 dl smagsneutral olie (fx rapsolie)
  • salt

Sådan gør du

  • Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Sørg for at skille løgringene ad, så de ikke sidder sammen.
  • Kom løgringene i en frysepose og tilsæt melet. Ryst posen grundigt, så melet fordeles på alle løgringene.
  • Hæld olien i en gryde med høje kanter og opvarm den til ca 140-150 °C. Har man ikke et termometer, så kom en løgring i gryden. Det skal syde og boble omkring løgringen, men olien må selvfølgelig ikke være så varm, at løgringen bliver sort.
  • Ryst melet af løgringene og kom dem i gryden. Vær OBS på, at olien vil bruse op, når løgene kommes i gryden.
  • Skal man lave en større portion ristede løg, er det bedst at dele løgene op i flere, mindre portioner, så der ikke kommer for mange løg i gryden på én gang.
  • Lad løgene stege i den varme olie i 10-15 minutter, indtil de har en fin, gyldenbrun farve. Hvor brune/mørke man ønsker løgene er en smagssag.
  • Tag løgene op af olien og lad dem trække på et stykke køkkenrulle.
  • Drys med salt og server de ristede løg lune eller afkølede.
  • Bliver der rester, så kan ristede løg holdes sprøde i en lufttæt bøtte med låg i ca 1 uge. Løgene kan ikke fryses.

Noter

 

Se også - 

 

Syltede rødløg

 

Hjemmelavet agurkesalat