Go Back
+ servings
3,74 fra 19 stemmer

Ossobuco

Stegetid2 timer
Samlet tid2 timer 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 skv kalve- eller okseskank (beregn 8 stk hvis skiverne er små)
  • 50 gr hvedemel
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg (skrællede og finthakkede)
  • 2 løg (skrællede og finthakkede)
  • 150 gr gulerødder (skrællede og skåret i små tern)
  • 3 stængler bladselleri (skåret i små tern)
  • 4 spsk tomatpuré
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl hvidvin
  • 3 laurbærblade
  • 5 dl okse- eller kalvebouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
  • salt og peber

Gremolata

  • 1 bdt persille
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 usprøjtet citron

Fremgangsmåde

  • Dup kødstykkerne tørre med lidt køkkenrulle og vend dem i en blanding af hvedemel, salt og peber.
  • Klip eller snit kødstykkerne 2-3 steder rundt i kanten - det forhindrer kødet i at "krølle op", når det brunes. Det skal bare være 2-3 små klip/snit.
  • Varm olivenolie op i en tykbundet gryde (gerne en stegegryde) og brun kødstykkerne på begge sider i den varme olie. Jeg gør det af et par omgange, da jeg ikke kan have alt kødet i gryden på én gang.
  • Læg de brunede kødstykker på en tallerken og stil dem til side.
  • Kom hakket hvidløg, løg, gulerødder og bladselleri i gryden og sauter i et par minutter. Det skal ikke tage farve.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, hakkede tomater, hvidvin og laurbærblade til gryden.
  • Kom de brunede kødstykker tilbage i gryden. Der sker ikke noget ved, at de ligger lidt i lag. Hæld bouillon i gryden til kødstykkerne er lige netop dækkede.
  • Læg låg på gryden og lad retten simre i ca 2 timer, indtil kødstykkerne er helt møre.
  • Man kan evt. vende rundt i gryden 1-2 gange undervejs, så der ikke er noget, der brænder fast i bunden, men det skal gøres forsigtigt, så kødstykkerne ikke falder helt fra hinanden.
  • Smag til med salt og peber og server med et drys gremolata samt kartoffelmos, kartoffelbåde, risotto eller pasta.
  • Bliver der rester, så kan ossobuco sagtens gemmes på køl i 2-3 dage. Faktisk smager den næsten endnu bedre på 2. dagen. Retten kan desuden fryses.

Gremolata.

  • Har persillen fint og kom den i en skål sammen med presset hvidløg.
  • Riv skallen af citronen og bland den fintrevne citronskal med persille og hvidløg.
  • Server gremolataen i en skål og lad hver enkelt drysse gremolata på maden.