Hakkebøffer i fad med pikant sauce

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 løg (hakket)
  • 1 rød peberfrugt (hakket)
  • 1 porre (skåret i tynde ringe)
  • 200 gr gul pikantost (evt fedtfattig pikantost - se mere i blogteksten herover)
  • dl mælk (kan erstattes af fløde)
  • 1 tsk paprika
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Form oksekødet til 4 hakkebøffer og krydr med salt og peber.
  • Varm olien op på en stegepande og brun bøfferne godt på begge sider. Læg dem herefter i et ildfast fad. 
  • Kom hakket løg, peberfrugt og porre på den varme pande og sauter i 3-5 minutter. Sidder der meget "snask" fra hakkebøfferne på panden, så kan man tørre den let af, men ikke for meget, da der stadig sidder masser af smag tilbage i panden. 
  • Tilsæt pikantost, mælk og paprika til panden. Bring panden i kog og lad den koge i 1-2 minutter under omrøring, så det hele blandes godt til en cremet sauce. Smag til med salt og peber
  • Fordel saucen i fadet med hakkebøfferne og sæt fadet i ovnen ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter, eller indtil bøfferne er gennemstegte. Stegetiden afhænger lidt af bøffernes tykkelse. 
  • Pynt evt. fadet med et grønt drys friskhakket persille og server med ristede kartofler og grønsager eller salat. 

Noter

I stedet for hakkebøffer kan man bruge fadkoteletter eller kyllingebryst. Koteletter eller kylling skal blot brunes af på panden og steges færdigt i fadet i ovnen, præcis ligesom hakkebøfferne.