Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hakkebøffer i fad med pikant sauce.

57 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Oksekød, Opskrifter, Weekendmad
Gå direkte til opskriften

Der er ingen tvivl om, at de her hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce er bloggens absolut mest populære opskrift. Også selvom det efterhånden er en del år siden, at jeg “opfandt” hakkebøfferne og der er kommet mange nye opskrifter til sidenhen. De lækre hakkebøffer med fløde-paprikasauce er selvfølgelig også på menuen hjemme hos os med jævne mellemrum, men i lang tid har jeg gået og overvejet, om ikke man kunne lave en variant, som var mindst lige så lækker, men bare en smule anderledes. Engang imellem skal der jo lidt fornyelse til.

Forleden aften fik jeg så endelig gjort noget ved sagen og lavet hakkebøffer i fad med pikant sauce og forskellige slags lækre grønsager og både Morten og jeg var enige om, at denne her udgave så absolut er et værdigt alternativ til de originale bøffer i fad. God smag, saftige bøffer, lækker sauce og så var det oven i købet ret nemt.

Ideen med at lave en yderst simpel og nem sauce på pikantost har længe ligget og luret i baghovedet. Dels er jeg ret vild med pikantost, som giver en superlækker og cremet sauce med en god smag, men derudover så er der også virkelig mange kalorier at spare, hvis man laver sauce på flødeost (evt. en fedtfattig flødeost)) i stedet for piskefløde. Man skal dog være OBS på, at fedtfattige mælkeprodukter, creme fraiche, flødeoste osv kan have tendens til at gryne lidt, når de bages i ovnen. Vil man undgå det, kan det derfor være en god idé at bruge den almindelige pikantost eller simpelthen bare tilberede bøffer og sauce på panden (uden brug af ovnen), som jeg har beskrevet herunder. Er uheldet alligevel ude og er saucen blevet grynet, så prøv lige at røre den godt igennem – som regel kan man nemlig få saucen til at samle sig igen ved en grundig omrøring.

I stedet for at følge nedenstående opskrift, kan man nemlig stege hakkebøfferne færdige på panden. Efterfølgende laves saucen og de færdigstegte hakkebøffer lægges ned i saucen på panden og det hele serveres samlet. Lidt af la klassiske hakkebøffer med bløde løg og brun sauce, men selvfølgelig med en noget anden smagsssammensætning.

Man kan også følge opskriften, men bruge en stegepande som kan tåle at komme i ovnen, hvis man er den heldige ejer af sådan én. På den måde slipper man for at hælde bøffer og sauce i et ildfast fad, for man lægger bare bøfferne tilbage i panden, når saucen er tilberedt, og smækker det hele i ovnen. Nemt og bekvemt og så er der sparet lidt på opvasken.

Jeg fulgte dog nedenstående tilberedningsmåde. Ikke mindst fordi, at jeg serverede de lækre hakkebøffer med ristede kartofler og ovnbagte rodfrugter med sennep, honning og timian og så passede det jo noget så fint, at det hele skulle i ovnen. Desuden fik vi en blandet salat ved siden af og alt i alt var det en superlækker anretning. Helt almindelig, nem og hurtig hverdagsmad, men på den anden side ville jeg ikke tøve et sekund med at servere hakkebøffer i fad med pikant sauce for gæster eller måske til en hyggelig hverdagsmadklub.

4,45 fra 65 stemmer

Hakkebøffer i fad med pikant sauce

Samlet tid45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 spsk olie
 • 450 gr hakket oksekød
 • 1 løg (hakket)
 • 1 rød peberfrugt (hakket)
 • 1 porre (skåret i tynde ringe)
 • 200 gr gul pikantost
 • 2,5 dl mælk (kan erstattes af fløde)
 • 1 tsk paprika
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Form oksekødet til 4 hakkebøffer og krydr med salt og peber.
 • Varm olien op på en stegepande og brun bøfferne godt på begge sider. Læg dem herefter i et ildfast fad. 
 • Kom hakket løg, peberfrugt og porre på den varme pande og sauter i 3-5 minutter. Sidder der meget “snask” fra hakkebøfferne på panden, så kan man tørre den let af, men ikke for meget, da der stadig sidder masser af smag tilbage i panden. 
 • Tilsæt pikantost, mælk og paprika til panden. Bring panden i kog og lad den koge i 1-2 minutter under omrøring, så det hele blandes godt til en cremet sauce. Smag til med salt og peber
 • Fordel saucen i fadet med hakkebøfferne og sæt fadet i ovnen ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter, eller indtil bøfferne er gennemstegte. Stegetiden afhænger lidt af bøffernes tykkelse. 
 • Pynt evt. fadet med et grønt drys friskhakket persille og server med ristede kartofler og grønsager eller salat. 
I stedet for hakkebøffer kan man bruge fadkoteletter eller kyllingebryst. Koteletter eller kylling skal blot brunes af på panden og steges færdigt i fadet i ovnen, præcis ligesom hakkebøfferne. 
Subscribe
Notify of
57 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anja
4 år siden

Skal helt sikkert prøves. Hos os er dine pikant opskrifter et hit.
I morgen står den på indbagt kylling med bacon og pikant🙈😊

Johnny
4 år siden

Er det en nem ret at lave🤔. Jeg elsker mad 😊

Sarah
4 år siden
Svar  Anja

Vi er en sammenbragt familie fra Asien og Mellemøsten og jeg lavede den igår til dem alle. Ristede noget chili og hvidløg på panden og smed i også. Det var et kæmpe hit! TAK 😄

Marianne
4 år siden

Lavede denne ret i aften. Det var en stor succes, så den er gemt på min i-pad👍🤗

Christine
4 år siden

Kan den mon laves med kyllingekød i stedet for? 🙂

Alice
4 år siden

Helt fantastisk opskrift. SÅ lækker smag. Dette bliver en af familiens favoritter. Serverede “Små bagte kartofler” fra arla.dk til.

Jette Thuesen
4 år siden

Har flere gange lavet hakkebøffer i fløde/ paprikasauce og de er et hit i vores familie så nu skal disse også prøves og mon ikke de også bliver en favorit.

Isa Eltong
4 år siden

Hej…. Tak for dejlig mad. Smagte mega godt, men jeg er ikke fan af at sovsen klumper/skiller. Er der et fif som jeg har overset??? Endnu engang tak for god mad og skønne opskrifte 😊

Isa eltong
4 år siden

Super. Tak for tippet. Må prøves næste gang, for det smagte super godt. 👍😊

Liselotte
4 år siden

Bliver retten for saltet, hvis man tilsætter bacon.

marianne
4 år siden

dejlig ret smagte supper dejlig

marianne
4 år siden

smager dejligt skal helt sikkert lave den igen

Britt Jensen
4 år siden

Hej jeg vil gerne modtage dine opskrifter,men det ser ikke ud til at den godkender min mailadresse ? Mvh Britt Jensen

Linda Nielsen
4 år siden

Hej. Har smagt denne ret, og den er bare god, men tror du også man kan bruge andre oste. EKS Buko med hvidløg, og en med paprika og chili, de to blandet sammen.
MVH
Linda

Eva Sørensen
4 år siden

Ville det smage godt med ris til? 😊

Eva
3 år siden

Tak! Ups såg først dit svar nu! 😉
Vi skal lave bøfferne igen i morgen, med ris!
Kan ikke huske om vi fik ris eller kartofler til sidste gang!
Men kan huske de smagte rigtigt godt!

Er også vild med din kylling med ananas!

Camilla Laursen
4 år siden

Har lige lavet denne ret, nem og lave…
Virkelig lækker og så kunne familien og lige den.

Tak for alle dine dejlige opskrifter, de er dejlige at gå til i en travl hverdag

Mia Kastner
3 år siden

5 stars
Følger begejstret med på din blog og surfer ofte i dine opskrifter. Lavede denne idag til mand og børn og det var et kæmpe hit. Syntes dine opskrifter er spændende, varieret og inspirationsfulde. Tak for det, man kan hurtig gå død i at finde på og lave spændende mad på en kedelig hverdag

Camilla.
4 år siden

Jeg har prøvet rigtig mange lækre opskrifter herfra. Men denne var ikke lige et af dem. Desværre. Herhjemme synes vi det er en virkelig kedelig ret. Med mangel på smag.

Men dog kærligt sagt.
Men skønt at få den prøvet! ☺️

Siggi
4 år siden

Lige siden jeg var så heldig at finde din blog og dine lækre opskrifter, har jeg lavet hakkebøffer i pikant sauce mange gange, og til stor jubel hver gang!
Det smager virkelig godt. Uhmmmm.. tak!!!! 🙂

Rikke
3 år siden

Kan man gøre det hele klar, så det blot skal ovnen når gæsterne kommer?

Jytte
3 år siden

Har lavet den flere gange og den er bare god og let at lave.

Frank Hansen
3 år siden

Har lige prøvet retten, helt vildt god. Har er fantastisk gårdbutik i nærheden , Urup Dam oksen , så det var selvfølgelig kød derfra . Så tak for opskrift 👍👍😂😂

Charlotte
3 år siden

Jeg er kun mig selv. Lavede denne i går til 2 personer. 🙂 Og heldigvis for det. Så har jeg mad til i dag osse. Nøj det smager godt. Tak for den. Det er ikke sidste gang jeg laver den 🙂

Lone
2 år siden

Opskriften lyder lækker 🙂
Jeg laver en græsk version, hvor kødet røres med hakket soltørrede tomater, oliven, løg, feta smagt til med oregano og rørt med æg og havregyn. (som græsk farsbrød).Bøfferne brunes på panden, lægges i fad eller portionsanrettes som bøf i folie og på panden steges svampe i skiver med peberfrugt, løg og hvad man har af grøntsager. Det lægges ovenpå bøfferne med en skefuld flødeost og så ind i ovnen. Det smager godt sammen med ovnbagte kartofler i både med oregano og måske en græsk salat og lidt tzatziki.

Dorthe
2 år siden

4 stars
Opskriften var god 😋
Desværre blev sovsen grynet, kan det undgås og hvordan?

Jørn Poulsen
2 år siden

Jeg lavede den i går fuldt ud på panden.
Jeg erstattede osten med 100g Grøn ost.
Det blev til en lækker sovs og jeg til bestemt prøve igen!

Rikke Fabricius
2 år siden

5 stars
Mega lækker ret. Her udskifter vi nogle gange bøfferne med kyllingebryst og serverer det med frisk pasta til og så et lille drys bacon på toppen.

Susanne
1 år siden

4 stars
Velsmagende og nem ret.

Kate
1 år siden

5 stars
Kan man lave den om formiddagen og gi den tiden i ovnen om aftenen

Jane Vestrup
1 år siden

Hej.
Hvad kan man bruge i stedet for pikant ost. Jeg bryder mig ikke om disse oste
Venlig hilsen
Jane Vestrup