De fleste, både store og små, kan lide pølsehorn. De små horn med en pølse i midten er perfekte i madpakker og picnickurve, på køreturen, på bilferien, som en lille snack eller som madbrød. Det kunne fx være som tilbehør til en lækker skålfuld suppe.
Se også – Pizzasnegle med tomat og ost I Pirogger med kartofler I Pizzatwistere
Min bedste pølsehorn opskrift.
Efter min mening så skal pølsehorn helst være af den klassiske og traditionelle slags. Dvs en blød og svampet dej med en rigtig god pølse (almindelig eller kyllingepølse) i midten. Og så skal de færdigbagte horn også meget gerne holde sig bløde og lækre i 2-3 dage efter bagningen, hvilket er grunden til, at der skal yoghurt (eller lign. surmælksprodukt) i dejen. Surmælksprodukter er medvirkende til svampet og blødt bagværk.
Tip! Se også tips til frysning af hhv. bagte og rå pølsehorn under opskriften.
Pølsehorn
Ingredienser
- 1 dl vand (lillefingervarmt)
- 1 dl yoghurt naturel (eller lign. surmælksprodukter)
- 25 gr gær
- 1 spsk sukker
- 1,5 tsk groft salt
- 1 æg
- 50 gr smør (blødt)
- 400 gr hvedemel (måske lidt mere eller mindre)
Desuden
- 12 pølsehornspølser (eller 6 alm. pølser i halve)
- 1 æg (til pensling)
- 25 gr sesamfrø (kan udelades)
Fremgangsmåde
- Rør vand og yoghurt naturel sammen i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker, salt, æg, smør og hvedemel lidt ad gangen (måske skal der bruges lidt mere eller mindre mel) og ælt dejen til den er blank og smidig.
- Laves dejen på en køkkenmaskine, kommes alle ingredienserne i skålen og samles med dejkrogen.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca 1 time.
- Rul dejen ud til en stor cirkel på et meldrysset bord og skær den i 12 lagkagestykker.
- Læg en pølse i den brede ende af hvert dejstykke og rul sammen til horn fra den brede ende mod spidsen. Træk let i spidsen af dejen, imens hornet rulles sammen. Det gør dejen længere, så får man ekstra mange fine lag i pølsehornet.
- Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca 30 minutter.
- Pensl pølsehornene med sammenpisket æg eller vand og drys evt. med sesamfrø.
- Bag hornene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Afkøl pølsehornene let på ovnristen.
- Pølsehornene kan holder sig i et par dage, hvis de opbevares i en pose. De kan også fryses.
Tips til opskriften.
De her pølsehorn formes helt traditionelt ved at rulle dejen ud til en stor cirkel, som skæres i trekanter og rulles sammen om pølserne til horn. Vil man gerne undgå udrulning af dejen, så kan man i stedet dele dejen i 12 lige store stykker, som efterfølgende trilles til tynde strimler. Strimlerne vikles rundt om pølserne – præcis ligesom når man vikler snobrødsdej om en pind. Og bruger man den metode, så kan man lade kagerullen ligge i skuffen.
I stedet for pølser kan man rulle hornene sammen om ost og skinke eller kyllingepålæg. Det er også lækkert at fylde hornene med ostefyld, som det man bruger til en klassisk skinkestang med skinke og champignons. Læg en skefuld skinkefyld i den brede ende af dejen og rul sammen. Præcis som til et pølsehorn. Hornene bliver superlækre og er især oplagte som madbrød og til suppe.
Vil man gerne have ketchup og/eller sennep i sine pølsehorn, så kan man selvfølgelig også det. Man skal blot komme en stribe ketchup og sennep på dejen, inden pølsen lægges på og dejen rulles sammen. Ketchuppen skal nok blive der under bagningen, så det er ikke nødvendigt at lukke dejen helt tæt sammen. Man skal dog passe på med at bruge for meget. Så risikerer man, at det løber ud, når dejen rulles sammen.
Frysning af rå og færdigbagte pølsehorn.
Pølsehorn er en vaskeægte madpakkeklassiker. Og det er ret oplagt at lave en stor portion og komme i fryseren, når man først er i gang. De frosne pølsehorn kan så tages op et par stykker ad gangen og lægges i madpakken. Så er de optøede og klar til at spise ved frokosttid.
Faktisk kan man også fryse de rå pølsehorn inden de bliver bagt,. Jeg dropper som regel hævningen og ælter blot dejen sammen og former pølsebrødene. Derefter lægger jeg dem på et stykke bagepapir på et stort skærebræt og stiller det hele i fryseren. Når de rå horn er frosne, kan de nemt pakkes i en pose eller bøtte uden at klistre sammen. Og så fylder de ikke ret meget i fryseren.
Når vi så får lyst til pølsehorn, tager jeg en passende portion op af fryseren, lægger dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lader dem tø/hæve i ca 1-1½ time et lunt sted. Fx på køkkenbordet. Og så er der blot tilbage at pensle hornene med æg og bage dem efter anvisningen i opskriften. Det kan da næsten ikke blive nemmere, og de bliver rigtig gode.
Mums! De ser vel nok lækre ud de pølsehorn- jeg er sikker på de vil hitte i børnenes madpakke. Det skal da prøves… 🙂
Benedicte – Herhjemme er pølsehornene et hit og det håber jeg også, at de bliver hos Jer 😀
Tak for opskriften, skal prøves i morgen” når jeg kan komme i byen og købe nogle små pølser “glæder mig til at bage dem mvh Jette
Jette – Dejligt at høre – jeg håber, at opskriften bliver en kæmpe succes 😀
Hold da op de var gode..
Har lige lavet dem i dag og både drengene og jeg kunne hurtige blive enige om at det var de bedste pølsebrød vi havde sat tænderne i til dags dato 😋
Mange tak – kommer ikke til at bruge andre opskrifter fremover.
Pelle – Hvor er det altså bare dejligt at høre 😀
Helt fantastisk. Smager godt og er lette at lave. Dejlig bløde.
Jeg putter dog ketchup blandet med lidt sennep i. Syntes de blir for tørre til min smag ellers.
Nu skal jeg bare finde ud af bedste opbevaring til ungernes uge.
Tak for endnu en dejlig opskrift!
Anne – Hvor er det bare dejligt at høre 🙂 Jeg kommer ikke ketchup i hornene, men dypper til gengæld i lidt ketchup på en tallerken – men det er selvfølgelig ikke så nemt, hvis hornene skal med på madpakken 🙂
Blot et tip: Her har drengene en lille extra bøtte med i madkassen med ketchup. Det fungerer fint 🙂
Karina – Ja, det kan man jo sagtens, hvis man gerne vil have lidt at dyppe i 😀
Du skriver “Rør vand og yoghurt naturel sammen i en skål, indtil blandingen bliver lillefingervarm” er det en gryde du mener, eller skal man rører til det bliver varmt? 😅
Rikke – Nej, du skal røre det sammen i en skål 🙂 Hvis du kigger på opskriften, så skal vandet være varmt. Når du så rører det sammen med (kold) yoghurt, så skulle det gerne blive lunkent/lillefingervarmt, så du kan tilsætte gæren, uden at væsken er for varm og gærcellerne dør 🙂
Hvordan kan det være, at du ikke kommer kardemomme i? Jeg synes kardemomme er smagen af pølsebrød 🙂
Majbritt – Hmmm det har jeg faktisk aldrig tænkt over. Altså for mig er kardemomme noget, som jeg forbinder med varme hveder, krydderboller og pølsebrød, men ikke rigtigt med pølsehorn. Dog står det jo enhver frit for at tilføje lidt kardemomme til dejen, hvis man synes 😀
Super lækre dej at arbejde med og pølsehornene smager fantastisk 😊
Jeg kan godt li’ der er lidt bid i dejen, så jeg tilsatte 50 g. Knækkede hvedekerner til dejen, det kan anbefales 😊
Tak for lækre opskrifter.
Hilsen Gitte
Gitte – Tusind tak for tippet – det lyder også lækkert med lidt kerner i dejen 😀
Panik!!! Du plejer at have verdens bedste opskrift på grove pølsehorn som nu har fulgt os på samtlige ture og familiebegivenheder, men nu er den væk.
Ida – Uhhh, det var da ikke godt. Sagen er den, at jeg har ryddet lidt ud i nogle af mine opskrifter, da jeg efterhånden har blogget i 11 år og havde en del opskrifter, som figurerede flere gange. Blandt andet havde jeg 7 forskellige (mere eller mindre ens) opskrifter på pølsehorn 🙂
Og man udvikler sig jo også lidt i tidens løb, så faktisk synes jeg egentlig, at jeg efterhånden har lavet opskrifter på pølsehorn, som var lidt bedre end de første varianter 🙂
Skal det nu helst være helt den samme opskrift på grove pølsehorn, som den I kender, så har jeg brugt den samme dej til “pizzaruller” og opskriften ligger lige her – https://madenimitliv.dk/pizzaruller-skinke-ost/
Og ellers kan jeg anbefale, at du prøver at kigge på nogle af mine andre opskrifter på pølsehorn, og så blot erstatter 100-150 gr af hvedemelet med groft mel – jeg synes selv, at nogle af de nyere opskrifter på pølsehorn, som jeg har gemt på bloggen, er lidt bedre 😉
Virkelig lækre pølsehorn! Hold da op! Jeg bagte med græsk yoghurt og skiftede ca halvdelen af melen ud med fuldkornshvedemel og det er den nye go too opskrift herhjemme😍 børn og hund elsker dem også!
Léa – Nøj, hvor er det bare dejligt at høre – det er altså også alt for længe siden, at jeg selv har fået bagt pølsehorn 😀
Det er de bedste pølsehorn, jeg har smagt og bagt. Kæmpe fan!
TH – Tusind tak for din søde hilsen – hvor er det bare dejligt at høre 😀
Kan dejen laves som koldhævet natten over og så bages fra morgenstunden?
Julie – Ja, det kan du godt. Dog ville jeg nok lave pølsehornene helt klar om aftenen, så de bare skal hæves natten over og bages om morgenen. En koldhævet dej kan ikke nå at efterhæve tilstrækkeligt, hvis den slås sammen og udrulles mm, lige inden den bages. Du skal desuden være OBS på, at en koldhævet dej ikke bliver helt så let og luftig som en traditionel, hævet dej, der som bekendt indeholder mere gær 😀
Bedste pølsehorn jeg nogensinde har smagt!! Elsker alle dine opskrifter især din opskrift på brownie. Jeg er blevet bedre til at bage netop pga dine opskrifter 🙂 TAK 🫶🏼
Noor – Tusind tak for din søde hilsen – hvor er det bare dejligt, at jeg kan være med til at inspirere med mine opskrifter 😀 😀
Jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke, samlede det hele i en røremaskine, men dejen kan slet ikke samles fordi den er så tør. Så har måtte tilføje 1,5-2 dl mere vand i. Hvordan kan det være?
Amy – Det lyder godt nok mærkeligt. Det vil jo sige, at du har brugt næsten 1/2 liter vand til kun 400 gr hvedemel, hvis du siger, at du har fulgt opskriften, og været nødt til at tilsætte 2 dl vand ekstra. Normalt ville jeg sige, at en dej med så meget væde ift. mel ville være flydende, så mit bedste bud må næsten være, at der er sket noget, da du vejede melet eller også har du ikke fået tilsat vand nok til at starte med. Kan der være noget i vejen med din vægt?
Tak for svar! Jeg må prøve og lave dem igen. Kan godt være det har været vægten eller antal dl der gik galt
Amy – Velbekomme – jeg håber, at den går bedre næste gang 😀
Måske jeg her sidst på dagen er lidt langsom.. Men Skal vandet være lillefingervarm eller varmere? I fremgangsmåden står der vand og yoghurt røres sammen til det er lillefingervarmt.. Skal vandet så være varmere, når yoghurten kommer i også afkøle eller hvordan?
Karina – Ja, jeg kan godt se, at det er lidt klodset formuleret 😉 Du skal bare røre lillefingervarmt vand og yoghurt sammen, og så opløse gæren i blandingen. Jeg har lige rettet opskriften til, så det forhåbentligt giver lidt bedre mening 😀
En af de bedste og nemmeste pølsehorns opskrifter jeg har prøvet. Har lavet min egen dressing til dem indeni, sammen med pølsen, da det er hvad vi kan lide. Men mmm lækker dej. Tusinde tak<3
Anne – Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 😀
Hej, bliver de mere luftige hvis man tager danskvand istedet for vand?
Stephanie – Jeg har ikke selv prøvet med danskvand, men jeg ved, at der er mange, der er glade for at bage med danskvand, fordi bagværket bliver dejligt luftigt, så det er da helt bestemt et forsøg værd 😀 😀
Kanon bruge kærnemælk til dejen?😊
Maria – Ja, det kan du sagtens 😀
Maria – Ja, det kan du sagtens 😀 😀