Som så mange andre nyder vi livet i haven og på terrassen i disse dage. Døre og vinduer står åbne fra morgen til aften og alle måltider indtages udendørs. På rigtig varme sommerdage spiser vi som regel lidt sent. Det er ganske enkelt for varmt at tænke på aftensmad før klokken nærmer sig 19.30-20.00. Til gengæld hygger vi så med lette snacks og lidt koldt at drikke inden spistetid, fx nødder, saltmandler, chips eller grønsagsstave med en lækker dip. Og i dag skal vi have pizzatwistere med skinke og ost.
Pizzatwistere er helt vildt nemme at lave og derfor glimrende som en pre-dinner snack til en lille hyggestund inden aftensmaden. De er lavet på en rulle færdigkøbt pizzadej – selvfølgelig kan hjemmelavet dej også bruges – som er lagt sammen med en god, lufttørret skinke og mozzarellaost. Lige ud ad landevejen, helt simpelt og ret lækkert.
Vil man gerne gøre lidt ekstra ud af det, så kan man smøre et tyndt lag tomatsauce på pizzadejen, inden man fordeler skinke og ost. Det underbygger pizzasmagen yderligere, men jeg må indrømme, at jeg foretrækker den helt simple version. Desuden kan man udskifte skinke med silkeskåret kyllingebryst (pålæg). Man kan også helt droppe kødet og i stedet smøre dejen med en god pesto, tapenade eller en flødeost med smag, fx hvidløgs- eller pikantost.
Twisterne er for øvrigt bedst, når de er relativt nybagte og meget gerne lune. De kan ikke laves i forvejen og er heller ikke så gode at fryse. I hvert fald ikke hvis man bruger færdigkøbt pizzadej, som godt kan blive lidt trist efter en gang frysning og optøning. Til gengæld er pizzatwistere som sagt lynhurtige at lave og de kan snildt forberedes indtil det punkt, hvor de skal i ovnen og bages. Dvs. at man sagtens kan lave og sno dejen og så blot lade de rå twistere ligge på et stykke bagepapir tildækket med husholdningsfilm.
En oplagt snack til både hverdagshygge og til gæster, fx som en lille appetizer til en velkomstdrink eller lignende. Anret gerne de lune twistere i et par høje glas og suppler evt. med grønsager i stave og en god dip ved siden af. Så har man lynhurtigt en både lækker og meget nem snack, som de fleste vil elske at sidde og nippe til.
Pizzatwistere med skinke og ost
Ingredienser
- 1 rulle fersk pizzadej (grovdej eller almindelig)
- 100 gr revet ost, fx mozzarella
- 1 pk lufttørret skinke (4-5 skv)
Fremgangsmåde
- Pak pizzadejen ud og fold den ud på køkkenbordet.
- Fordel 50 gr ost på den ene halvdel af dejen. Læg herefter skinken ovenpå osten og slut med at drysse resten af osten ovenpå skinken.
- Læg den anden halvdel af dejen ovenpå den halvdel med ost og skinke, så fyldet lukkes inde.
- Skær dejen i 10 strimler á ca 2 cm og sno dem, så de bliver til twistere.
- Læg pizzatwisterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 °C (varmluft) i 10-12 minutter, indtil de er gyldne og osten er smeltet.
- Server gerne pizzatwisterne varme eller lune.
Uhmm, endnu en skøn opskrift 😋
Kom en god Italiensk pesto med tomat og frisk revet ost i twisterne. Smagte fantastisk, de var spist i løbet af 30 min 😊 – alle i familien, både børn og voksne var vilde med dem.
Næste gang, skal de serveres til vores yndlingssuppe – tomatsuppe med karry.
Gitte – Det lyder superlækkert med en god pesto i twisterne, så jeg siger tusind tak for tippet 😀
Tak for mange super lækre opskrifter😃😃
Skal lige høre om du bøjer dejen på den lange eller korte side?? Glæder mig til at lave disse, er sikker på børnene vil elske dem.. 😍😍
Laura – Jeg bøjer dejen på den korte led, men der er jo i bund og grund ikke noget, som er “rigtigt eller forkert” – hvis du bøjer på den lange led, får du bare flere twistere, som er en smule kortere 🙂
Håber det bliver et kæmpe hit hos dine børn 😀
Hmmm, er sikker på at det er mig, der ikke har de fornødne evner i køkkenet 😒 Havde store forventninger, men endte med at smide det hele i skraldespanden. Dejen klistrede til fingrene, så jeg ikke kunne twiste og det hele faldt fra hinanden 😒😒
Kristina – Æv, det var da ærgerligt, at du var nødt til at smide det hele ud. Du kan selvfølgelig have været uheldig og fået fat på en dårlig pakke pizzadej – nogle gange synes jeg, at de klistrer, men det plejer nu mere at være butterdej fremfor pizzadej, som jeg kæmper med og jeg har aldrig været så uheldig, at jeg måtte smide det hele ud.
Det bliver selvfølgelig lidt fedtet, når man fylder dejen med skinke og ost og derefter twister den, men det burde ikke blive så ødelagt, at man er nødt til at smide det ud. Håber at du trods alt får lyst til at prøve igen på et tidspunkt 🙂