1dlmadlavnings- eller piskefløde(kan erstattes af mælk)
1stkløg(revet)
3spskhvedemel
1bdtdild(hakket)
3spskolie (til stegning)
salt og peber(jeg bruger ca. 1½ tsk groft salt)
Remouladedip
1dlremoulade
1dlcreme fraiche
2spskkapers(kan udelades)
Fremgangsmåde
Fjern skindet på laksen og kassér det.
Skær laks og torsk i grove stykker og kom dem i en food processor sammen med ægget.
Blend til en grov eller glat fiskefars.
Har man ikke en food processor, så kan farsen også laves med en god stavblender.
Tilsæt mælk, revet løg, hvedemel, dild, salt og peber til fiskefarsen. Farsen skal være formbar – hverken for flydende eller fast – juster evt. konsistensen med ekstra mælk/mel.
Lad gerne farsen trække 15-30 minutter på køl.
Opvarm en stegepande med olie eller en blanding af smør og olie.
Form fiskefrikadellerne med en spiseske og steg dem på panden i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og faste.
Remoulade-dip.
Rør remoulade, creme fraiche og grofthakkede kapers sammen i en skål.
Server de lune fiskefrikadeller med ovnristede kartofler eller på rugbrød og med remouladedip til.
Evt. rester kan holde sig på køl i 3-4 dage. Fiskefrikadeller kan desuden fryses.