Go Back
+ servings
4,17 fra 6 stemmer

Fiskefrikadeller

Samlet tid45 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 250 gr laksefilet
  • 250 gr torskefilet
  • 1 stk æg
  • 1 dl madlavnings- eller piskefløde (kan erstattes af mælk)
  • 1 stk løg (revet)
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 bdt dild (hakket)
  • 3 spsk olie (til stegning)
  • salt og peber (jeg bruger ca. 1½ tsk groft salt)

Remouladedip

  • 1 dl remoulade
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk kapers (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Fjern skindet på laksen og kassér det.
  • Skær laks og torsk i grove stykker og kom dem i en food processor sammen med ægget.
  • Blend til en grov eller glat fiskefars. 
  • Har man ikke en food processor, så kan farsen også laves med en god stavblender. 
  • Tilsæt mælk, revet løg, hvedemel, dild, salt og peber til fiskefarsen. Farsen skal være formbar – hverken for flydende eller fast – juster evt. konsistensen med ekstra mælk/mel.
  • Lad gerne farsen trække 15-30 minutter på køl.
  • Opvarm en stegepande med olie eller en blanding af smør og olie.
  • Form fiskefrikadellerne med en spiseske og steg dem på panden i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og faste.

Remoulade-dip.

  • Rør remoulade, creme fraiche og grofthakkede kapers sammen i en skål.
  • Server de lune fiskefrikadeller med ovnristede kartofler eller på rugbrød og med remouladedip til.
  • Evt. rester kan holde sig på køl i 3-4 dage. Fiskefrikadeller kan desuden fryses.