Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Sprøde tun og torskerognsfrikadeller…

24 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fisk og skaldyr, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med at have retter i baghånden, som kan laves i en håndevending og som ikke nødvendigvis kræver indkøb af nogen art og indenfor den kategori befinder sig disse tun og torskerognsfrikadeller, som er virkelig geniale. Vi har næsten altid diverse fiskekonserves i skabene, for vi spiser en del fisk til frokost i weekenden – æg, løg, hvedemel og hvidløg er ligeledes basisvarer her i huset og så behøver der jo ikke være langt fra tanke til handling.

>> Se også min opskrift på lækre tunfrikadeller lige her. 

Frikadellerne smager ikke voldsomt meget af fisk, hvis nogen skulle have aversioner mod den slags, men nu er både tun og torskerogn jo temmelig “børnevenlige” varianter, så mon ikke dellerne vil falde i god jord hos de fleste? Desuden har de en lækker, fast konsistens og en sprød skorpe, som er virkelig svær at modstå. Jeg havde faktisk frygtet, at “farsen” ville være noget løs i det og at det ville være svært at forme nogenlunde sammenhængende frikadeller, men det viste sig, at de var supernemme at lave og det tog under 5 minutter at røre farsen sammen.

Jeg smagte farsen til med hvidløg og lidt citronsaft – når vi får krydderurter i haven, kunne jeg også forestille mig at fylde frikadellerne med friskhakkede krydderurter eller chili og jeg kunne også tænke mig, at de ville være lækre med et par gode håndfulde friskhakkede ramsløg, som har en fin smag af hvidløg/purløg og som står tæt i skovbunden netop nu.

Som tilbehør til frikadellerne fik vi en helt almindelig kogt og pillet kartoffel og persillesauce, men jeg har planer om at servere dem gennem hele sommeren sammen med kold kartoffelsalat, pasta- eller rissalat for slet ikke at tale om en lækker blandet salat og lidt godt brød. Resterne af frikadellerne ligger for øvrigt i køleskabet og de skal nydes på en rugbrødsmad i løbet af de næste par dage.

4,54 fra 15 stemmer

Tun- og Torskerognsfrikadeller

Samlet tid30 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 1 ds tun i vand el. olie (drænet for væde)
  • 1 ds torskerogn
  • 1 løg (revet)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • smør/olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Mos tun og torskerogn med en gaffel og rør det sammen med revet løg, presset hvidløg, æg, hvedemel, citronsaft, salt og peber.
  • Varm smør og olie op på en pande.
  • Form tun-torskerognsblandingen til frikadeller og stege dem gyldne og sprøde på panden.
  • Server varme, lune eller kolde med kartoffelsalat, rissalat eller kogte kartofler og persillesauce.
Tun- og torskerognsfrikadellerne kan spises både varme og kolde, så lav bare en god stor portion, så der også er til madpakkerne. 
Subscribe
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Pia H
9 år siden

Tak for god ide… den bliver gemt til en af de dage, hvor “grill-smeden” skriger i baggrunden, fordi jeg har glemt at tage kød op 😀

Birgitte Dose
7 år siden

Hej Anne-Kathrine.
jeg har søgt dine sider op og ned og der er mange super dejlige retter.
Men jeg savner en rigtig god opskrift på alm. Fiskefrikadeller med tilbehør og uden Remouladesauce. og evt. nogle ideer til hvad slags sauce man så kan servere til her tænker jeg, måske persillesauce eller ? Kan du hjælpe mig.
jeg mangler også en rigtig god opskrift på Jødekager hvis du har en, ville vi herhjemme blive rigtig glade Især min mand.
Venlig hilsen Birgitte . Tak for super gode madopskrifter.

Claus L. Rasmussen
7 år siden

Skal vandet fra tun hældes fra?

Christina
7 år siden

Den opskrift på “fiske”-frikadeller gik rent ind hos børnene – tak 🙂

Lisbeth Schmidt
6 år siden

Jeg glæder mig til at prøve blandingen af tun og torskerogn.
Jeg har tidligere brugt en opskrift uden mel, men med champignon på glas som bindemiddel/fylde. Den fungerer også rigtig godt.
Ps. Må jeg anbefale dellerne kolde på rugbrød med dutter af ketchup og mayo. Så er der ikke et øje tørt ?
Den anden opskrift;
http://www.webopskrifter.dk/madopskrifter/3396/

Eva Sørensen
5 år siden

Rigtigt lækre frikadeller, og nemme at lave!
Vi fik kartoffelmos til og gulerods salat lavet med æble, lidt fint skåret pore som blandes sammen med cremefraiche og majonæse!
Tak for en dejlig opskrift! 😃

Heidi
4 år siden

Kan du foreslå en erstatning for hvidløget måske?

Anette
4 år siden

5 stars
Sikke en herlig opskrift – ingredienser der næsten altid er i køkkenet. Den kommer med i min madplan.
Samtidig vil jeg gerne rose for den meget inspirerende hjemmeside, fyldt med lækre og tilgængelige opskrifter – så mange tak til dig.

Tanja
3 år siden

5 stars
Virkeligt lækre!
Selv min fiskeforskrækkede husbond kunne li’ dem. Så nemme at lave og med ingredienser der altid er i huset.

Heidi Aalund
3 år siden

De smager fantastisk.
Vi for en fyldig råkost til bestående af

Gulerødder
Spidskål
Ananas
Æbler
Ristede hakkede mandler/ eller ristet pinjekerner
Rosiner
Og er man til det, så lidt revet selleri

Og hjemmebagt groft brød

Vibeke Olsen
1 år siden

Hej

Kan tun -og torskerognsfrikadellerne fryses?

Med venlig hilsen
Vibeke Olsen

Inge-Marie
1 år siden

Hvilken tun-dåsestørrelse bruger du? Torskerogn fåes vist kun i en størrelse.