Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tunfrikadeller – lækre fiskefrikadeller med tun.

29 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fisk og skaldyr, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift tunfrikadeller på et fad pyntet med forårsløg

Hvis du bor langt fra en fiskehandler, men gerne vil have fisk på bordet, så kan jeg anbefale tunfrikadeller. En virkelig lækker og lidt utraditionel måde at spise tun på, som kun kræver, at du har lidt konserveres i skabet. Desuden både sund og særdeles budgetvenlig aftensmad. Og skal det ikke være aftensmad, så kan tunfrikadellerne også bruges som appetizer/snack. Eventuelt serveret med en lækker, krydret dip.

>> Se også min opskrift på lækre og nemme tun- og torskerognsfrikadeller lige her. 

Lækker opskrift på tunfrikadeller.

De fleste, der ikke bryder sig om fisk, kan faktisk lide tun, hvilket gør tunfrikadellerne særdeles velegnede til børn og fiskeforskrækkede typer. De sprødstegte tundeller med masser af løg og hvidløg smager stort set ikke af fisk. Og når de først er stegt sprøde på panden, er de en skøn lille mundfuld. Tunfrikadellerne kan varieres i det uendelige, og tilsættes et væld af smagsgivere. Fx chili, koriander eller timian. Det smager også godt at tilsætte et bundt friskhakkede krydderurter til farsen. Det kunne eksempelvis være dild, purløg, persille eller ramsløg.

Opskrift tunfrikadeller på et fad pyntet med forårsløg
4 fra 12 stemmer

Tunfrikadeller

Samlet tid30 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 2 ds tun i vand eller olie (ca 140 gr tun pr. dåse)
  • 1 stk æg
  • 1 stk løg (revet)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 25 gr rasp
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk olie (til stegning)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Afdryp tunen, kom den i en skål og findel den med en gaffel.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen til en formbar tunfars.
  • Lad farsen hvile på køl i ca 15 minutter.
  • Form tunfarsen til 12 frikadeller som steges brune og sprøde i olie på en pande. Vær sikker på at frikadellerne har sat sig, før de vendes. Ellers kan de smuldre.
  • Server frikadellerne med kartofler og persillesauce eller salat.
  • Evt. rester kan holde sig i 2-3 dage på køl. Frikadellerne kan desuden fryses.

Noter til opskriften. 

I stedet for rasp kan du bruge hvedemel, havregryn eller lignende som bindemiddel i frikadellerne. Creme fraiche kan erstattes af lidt mælk eller en sjat vand. 

Tips til opskriften.

Bryder du dig ikke om varm tun – og det er der jo trods alt en del mennesker, der ikke gør – så smager tunfrikadellerne mindst lige så godt, når de er kolde. Server dem med citronbåde og en lækker blandet salat, pastasalat eller kartoffelsalat og måske en kold creme fraiche dressing, og nyd så den nemme aftensmad. Tunfrikadellerne er for øvrigt også et hit som fyld i hjemmelavede pitabrød med masser af salat, tomater, agurk, majs, ærter og en god dressing på toppen.

Subscribe
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Stina
11 år siden

Hejsa

Jeg er stor fan af din side og printer tit dine opskrifter ud. Jeg er også stor tilhænger af smileys, men når jeg printer dine opskrifter ud, så fylder hver smiley en side. Uanset hvordan jeg forsøger at printe…

Jeg ved ikke, om du allerede er blevet gjort opmærksom på det – men nu er det sagt 🙂

Stina

Malou Klidmoster
11 år siden

Mums -det er bare et hit! Jeg har ellers altid hadet varm tun (eller måske nærmere lugten). Men som frikadeller er det godt nok en anden sag. Prøv også at rulle ‘farsen’ til små kugler og bag med på en pizza 😉

Kristine
11 år siden

Wooooow en lækkerbisken! DEN MÅ JEG PRØVE, for jeg vil vædde med, at gemalen min også vil elske dem, da han er en sucker for tun 😉

mette
11 år siden

Vi testede dem i aften – det var super godt. Vi var begge to meget positive overrasket. Nu kommer resten med på madpakken i morgen, det glæder jeg mig til 🙂

Maj-Britt
10 år siden

Uhm, de ser lækre ud.

Tror du jeg kan stege dem i ovnen fremfor panden? 🙂

Niels Christiansen
7 år siden

Det er helt sikkert at jeg skal prøve at lave dem i morgen. Glæder mig allerede. Der købt ind til det.

Niels Christiansen
7 år siden

I fik ret. Hold da op, de er bare lækre. Konen min blev noget overrasket. De skal laves igen, det er helt sikkert. TAK for det.

Bente Vind
6 år siden

Uhhm det lyder lækkert. Hvor mange gram tun er der i dåserne? Hvilken fedtprocent skal creme fraichen have? Vh Bente

Fatima
6 år siden

Hejsa. Tak for dine gode opskrifter! 🙂 Kan man bruge andet end rasp?

Robert
4 år siden

Hvad servere man til tun-frikadeller?
Ris, pasta eller små/nye kartofler
sovs må næsten blive hollandaise (evt med et strejf af citron

Lars
3 år siden

4 stars
Fremragende opskrift. Smuldrer nemt, så jeg justerede med lidt mere væde og rasp. Vi fik dem i naanbrød med rucola, tomat, advocado, forårsløg, tahindressing og sesam. Smagte fremragende, både varme ogkolde dagen efter. Tunsmagen er meget neutral, er ikke selv tilhænger af varm tun, men det virkede helt fin her. Opskriften er kommet med i min samling af ynglinge….

kirsten jensen
3 år siden

Hej. Du skriver det både kan være tun i olie og tun i vand. Hvilken bruger du eller andre for der må da være en forskel 🙂 Skal lave dem til gæster lørdag….

kirsten jensen
3 år siden

Tak for hurtigt svar. Jeg prøver halv af hver, så må vi se. Kan jo lige melde tilbage 🙂

kirsten jensen
3 år siden

Jeg gik slavisk frem med halv tun i olie/halv tun i vand. Smagen var fantastisk, men de var altså noget porøse i det, så næste gang vil jeg bruge lidt mere æg end angivet 🙂 Men gæsterne var vilde med dem og opskriften er givet videre…. Kh

Bianca
4 måneder siden

Hvor meget cremefraiche skal der i?