Påskeferie, påskesol og påskeæg. Uhh hvor jeg elsker, når alt bare går op i en højere enhed, og påskedagene er fulde af sol og varme, så livet og helligdagene kan nydes i en lækrog på terrassen med en cafe latte og måske et par lækre, hjemmelavede påskeæg. Det er nu ikke blevet til så mange, hjemmelavede påskeæg for mit vedkommende i år, for vi har holdt påskeferie i Lissabon. Men så kan man jo nyde et par fyldte æg fra en rigtig god chokoladeforretning i stedet og faktisk har jeg heller ikke helt kunnet holde mig fra de hjemmelavede æg. En lille bitte portion er det blevet til, for jeg kom i tanker om, at jeg var nødt til at prøve at lave en portion hjemmelavede påskeæg med daim. Og det eksperiment kunne ganske enkelt ikke vente til næste år.
De hjemmelavede påskeæg med daim er helt simple og noget så nemme at lave. Faktisk består de udelukkende af marcipan, som er æltet sammen med hakket daim chokolade, formet til æg og overtrukket med god chokolade. Men de er ikke desto mindre superlækre og lynhurtigt blevet en favorit her i huset. Hvilket siger ikke så lidt, for faktisk har vi ret mange favoritter, når det kommer til hjemmelavede påskeæg. Og der kommer som regel et par nye varianter til hvert eneste år.
Nu blev det som sagt til påskeæg med marcipan og hakket daim i denne omgang, men i det hele taget er jeg stor fan af marcipan, som er blandet sammen med diverse hakkede chokladebarer/chokoladeplader. Brændte mandler, kandiseret frugt og chokoladeovertrækket nødder/lakrids er nemlig også et hit, skulle jeg hilse at sige. Og så bestemmer man jo selv, om æggene skal overtrækkes med mørk chokolade, mælkechokolade eller hvid måske chokolade.
>> Se alle mine opskrifter på lækre, hjemmelavede påskeæg lige her.
Påskeæg med daim
Ingredienser
- 2 stk daim chokoladebar
- 200 gr marcipan
- 200 gr mørk chokolade (til overtræk)
Fremgangsmåde
- Pak chokoladen ud og hak de 2 daim barer fint med en kniv.
- Bland 3/4 af den hakkede daim med marcipan og ælt det grundigt sammen. Det sidste gemmes til pynt.
- Tril daim-marcipanen til en pølse og skær den i 10 lige store stykker. Tril hvert stykke til en kugle og tril herefter kuglerne ovale, så de ligner små æg.
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og overtræk æggene med chokolade. Læg dem til tørre på et stykke bagepapir.
- Drys æggene med det sidste hakkede daim, inden chokoladen stivner.
- Når chokoladen er tør, pakkes æggene i en lufttæt dåse eller lignende. Æggene kan holde sig i 2-3 uger ved stuetemperatur. De behøver ikke stå på køl.
Mums!
De der Daimæg må jeg da helt bestemt prøve…og at de er nemme at lave er jo bare super 😉
Bodil – Jeg lover, at de er både gode og nemme 🙂
Hej. Jeg er allergisk overfor marcipan og nougat. Kan man bruge noget andet?
Maria – Hmmm…. altså de fleste at mine hjemmelavede påskeæg er lavet på en base af marcipan, så det er jo ikke nemt. Men jeg foreslår, at du prøver at lave hjemmelavede påskeæg a la bounty. De laves på en blanding af kondenseret mælk og kokosmel, inden de overtrækkes med chokolade, så det burde jo ikke være et problem for din allergi. Bare søg på “Bounty” her på hjemmesiden – så kommer opskriften 🙂
Vil bare gerne have daim i?
Maria – Altså som i påskeæg uden marcipan og kun med daim? Ja, det kan jeg nok desværre ikke hjælpe dig med – jeg ved ikke lige, hvad man skal bruge til at “klistre” det hakkede daim sammen med, hvis ikke der bruges marcipan. Men måske blød nougat blandet med hakket daim, hvis du kan lide nougat? Æggene bliver måske en smule vanskelige at overtrække, og de skal være iskolde – ellers smelter nougaten – men det burde kunne lade sig gøre 🙂
Hvad god chokolade anbefaler du at bruge ?? 🙂 glæder mig til at prøve lave dem 😋 vh. Anette
Anette – Jeg bruger gerne en mørk chokolade med en kakaoprocent på 50-60% Jeg bryder mig ikke om, hvis det bliver mere bittert 😀