Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmelavet bodyscrub med sukker og citron…

7 kommentarer
Skønhed

Min hud bliver let tør i løbet af vintermånederne. Derfor skal den have ekstra pleje og masser af fugt, også nu hvor vi er godt i gang med foråret, selvom jeg nu ikke altid er lige god til at overholde alle mine små skønhedsrutiner – når nu hele kroppen alligevel er pakket ind i tykke sweatre og tørklæder, kan det nogle gange virke lidt lige meget. Men ovenpå de sidste par dages helt fantastisk lune forårsvejr og solskin kan der vist ikke længere herske nogen tvivl om, at vi snart igen skal til at tænke på lettere tøj og måske endda bare arme, så da jeg i dag sad i en lun og solfyldt krog i haven og nød en cafe latte, besluttede jeg mig for, at det nok er ved at være tid til at sætte ind overfor vintertræt, tør og trist hud.

Derfor har jeg nu blandet en rigtig lækker, hjemmelavet bodyscrub med sukker, kokosolie og citronsaft – udelukkende naturlige ingredienser og helt uden kemi – som jeg har hældt på et fint glas og stillet i badeværelset, så den lige er klar til brug, når jeg skal i bad – selvforkælelse af den allerbedste slags. Jeg bruger bodyscrub’en 1-2 gange om ugen og vasker mig først i body shower, inden jeg slukker for vandet og gnider min scrub ind i huden på arme, ben og mave. Til sidst tænder jeg igen for det varme vand og bliver skyllet ren, inden jeg tørrer mig og smører kroppen ind i bodylotion eller body oil. Sukkeret skrubber nænsomt de døde hudceller og snavs af kroppen, kokosolien trænger ind i huden og fugter og citronsaften virker som en mild peeling og efterlader huden blød og glat og med sådan en omgang 1-2 gange om ugen, så er jeg sikker på, at min hud snart er klar til sommersol og varme.

Bodyscrub med sukker og citron.

125 gr sukker

2-3 spsk kokosolie – anden olie kan også bruges, fx mandelolie eller babyolie

3 spsk friskpresset citronsaft

Bland sukker, kokosolie og citronsaft sammen og kom det i en lille skål eller et glas med låg. Den færdige body scrub kan holde sig temmelig længe, i hvert fald minimum et par måneder.

Find evt. flere opskrifter på hjemmelavede hudplejeprodukter/body oil lige her.

Subscribe
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ida
4 år siden

Hvis man ønsker en lidt mere skrubbende bodyscrub, kan man tilsætte kaffegrums! 🙂

lykke
3 år siden
Svar  Ida

jaaa men så lugter man ogs af kaffe haha

lykke
3 år siden

det er en god ide med den der scrub. kan du lave nogle face and foot scrubs? 😀 mangler nogle ideer til julegaver til min søde bonusmor. btw er 11 år haha

Rose
8 måneder siden

Oplever du at sukkeret opløses? Det er min eneste bekymring ved at lave en større portion der er tiltænkt lang tid