Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Julekrydderkage med hvid chokolade/kaneltrøffel…

2 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Her kommer opskriften på en af de lækreste krydderkager, jeg længe har smagt og vil man gerne have en kage at skære af i juledagene, kan jeg kun anbefale denne her. Selve kagen er blød og svampet, med en dejlig krydret smag og den cremede, hvide chokoladetrøffel med et strejf af kanel holder hele vejen.

Inspirationen kommer inde fra Piskeriset, hvor jeg så kagen forleden dag, men jeg har lavet et par ændringer undervejs. Blandt andet halverede jeg opskriften på kagen, fordi vi kun var fire personer og da der i forvejen er så meget hjemmebag, som man skal igennem i julen, var jeg ikke interesseret i alt for mange rester. Mængden af den hvide chokolade/kaneltrøffel creme halverede jeg dog ikke, for jeg ville gerne have nok til at pynte kagen med en masse små trøffelrosetter.

 

 

Som et sidste pift på kagen, pyntede jeg den med frysetørrede hindbær – jeg synes, det gav den et “julet” twist, men det kan man jo gøre, som man synes og det skal bestemt ikke være mangel på hindbær, der afholder nogen fra at bage kagen.

Julekrydderkage med kaneltrøffel.

Ca. 4 pers.

85 gr sukker

60 gr smør

2 æg

75 gr hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk kanel

1/2 tsk stødt nellike

1/2 tsk stødt ingefær

0,75 dl mælk

Rør sukker og smør skummende med en elmikser og tilsæt æggene ét af gangen. Sigt hvedemel, bagepulver og krydderier sammen og bland dem i dejen sammen med mælken. Hæld dejen i en smurt springform, ca. 15 cm i diameter og bag kagen ved 190 grader i ca. 30 minutter, eller indtil der ikke hænger dej ved et træspyd, der stikkes ned i midten af kagen. Lad kagen afkøle inden den pyntes med hvid chokolade/kaneltrøffel.

Hvid chokolade/kaneltrøffel.

1,5 dl fløde

100 gr hvid chokolade

1 tsk kanel

Kom fløde, chokolade og kanel i en lille gryde og varm det langsomt op til al chokoladen er smeltet. Lad cremen blive helt kold, inden den piskes op. Pas på med at piske cremen for længe, så bliver den grynet – den skal kun lige samles og blive stiv. Hæld den kolde creme på en sprøjtepose med stjernetyl og dekorer kagen med små rosetter og frysetørrede hindbær.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bianca
10 år siden

Nøjs den ser god ud. Tror dog jeg har bagt det jeg skulle i år (jep honningkagerne er lavet og de smager skønt og er ret fine synes jeg selv ), så næste skridt må være kransekagen 🙂
Glædelig jul til dig og din familie 🙂