Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

“Kage i en kop” med æble og kanel…

4 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Så blev det, langt om længe, min tur til at stifte bekendtskab med det lynhurtige og lækre fænomen “kage i en kop”. Hvilket i al sin enkelthed går ud på, at røre en dej i en kop, sætte koppen i mikroovnen og vente et par minutter, hvorefter der er lækker, nybagt kage i koppen. Hvor nemt har det lige lov at være, at få lyst til kage?

En af grundende til, at jeg ikke har fået afprøvet “kage i kop” konceptet tidligere, tror jeg hænger lidt sammen med, at det oftest er chokoladekager ,jeg er stødt på rundt omkring på diverse blogs. Og eftersom jeg ikke bryder mig om chokoladekage (ja, undskyld jeg ved det godt!), har jeg ligesom ikke følt mig fristet til selv at forsøge. Men i dag sad jeg som sædvanlig og bladede i diverse bagebøger efter inspiration,  da mine øjne faldt på en stor, lækker æblekage med kanel. Desværre havde jeg kun et enkelt æble i frugtskålen, men så var det jo pludselig, at jeg kom i tanker om “kage i en kop”. Og hvem siger egentlig, at det overhovedet skal være chokoladekage, som er i den kop?

Efter lidt søgen rundt omkring på nettet, fik jeg sammensat en opskrift, som jeg med garanti ville kunne lide. Dejen blev rørt sammen, koppen kom i microovnen, og så sad jeg ellers spændt og gloede ind i ovnen i de 3 minutter kagen var om at bage. Den færdigbagte kage blev vippet ud af koppen og fik lov til at køle lidt af på ovnristen, bare så den værste damp kunne lægge sig – ca 5 minutter fik den, og så kunne jeg heller ikke vente længere.

 

 

Det var faktisk en lidt stor kage jeg havde fået bagt, så den lune kage blev skåret i 4 skiver, inden den blev serveret med iskold creme fraiche, lidt ekstra æbletern og et drys kanel. Mums. Kagen var blød og svampet og lækker og det er absolut ikke sidste gang, jeg laver kage på denne her måde. Og det bedste – kæresten aner ikke jeg har lavet kage i dag, for alle spor er slettet og kagen er spist. Hæ! Meeeen, mon ikke jeg alligevel er nødt til at blære mig, og vise ham hvor nemt det er, når han kommer hjem fra arbejde? Så kan han også prøve at lave sin egen kage i kop

“Kage i en kop” med æble og kanel.

1 stk.

20 gr smør

1 lille æg

4 spsk mælk

4 spsk sukker

4 spsk hvedemel

1/2 tsk bagepulver

1 tsk stødt kanel

1/2 tsk kardemomme

1/2 tsk vanillesukker

1/2 rødt æble i små tern

Kom smørret i en stor kop og smelt det i microovnen. Rør det sammen med ægget og mælken i koppen – jeg brugte min lille batteridrevne mælkeskummer fra Ikea. Tilsæt de tørre ingredienser og rør det hele godt sammen. Til sidst tilsættes æbletern. Kom koppen i microovnen og bag den i 3 minutter ved fuld power. Herefter tages koppen ud og kagen vippes ud på ovnristen ved at køre en lille kniv rundt i kanten af kagen.

Server den lune kage med kold creme fraiche, et ekstra drys kanel og evt. det resterende halve æble skåret i små tern.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Charlotte
11 år siden

Hvor genialt – har ofte hørt om kage i kop – men har ikke troet på det. Kagen ser fin ud. Men ved ikke lige hvad slags kop jeg kan bruge?

Mange hilsner Charlotte

PeacefulAngels Garden
10 år siden

Jeg har lavet denne og sat den på min blog med et link til denne side. Min kage blev godt nok meget mere brun i farven end din gjorde, men ændrede også lidt i opskriften. Du kan se den her

http://peacefulangelsgarden.wordpress.com/2014/07/06/aeblevulkan/