Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Lagkage med hindbærmousse og flødeboller…

42 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Tirsdag var vi et smut  i Juelsminde udenfor Vejle, fordi en af vores venner havde fødselsdag. Parret var godt nok smuttet i sommerhus, men da det ikke ligger mere end små 30 km. fra Vejle, var det jo ikke nogen kæmpe udfordring af køre forbi til lidt fødselsdagsfest. I øvrigt elsker jeg sommerhuse, synes de er så hyggelige og emmer langt væk af feriestemning og lange varme sommerdage.

Vi havde en rigtig hyggeligt aften med lækker aftensmad, gåtur langs stranden og yatzy, asti, øl og mojito’er i aftensolen på terrassen, så feriestemningen blev i hvert fald holdt i hævd. Og til en rigtig fødselsdag, hører der selvfølgelig også lagkage til og den blev jeg, allerede for 14 dage siden, bedt om at stå for.

Nu er det jo sommer og højsæson for bær, så jeg bestemte mig hurtigt for, at der skulle hindbærmousse i kagen. Det giver også sådan en flot lyserød og maskulin lagkage 😉 Inspirationen til moussen fandt jeg hos Mette Blomsterberg og jeg begyndte faktisk allerede på kagen, dagen før den skulle spises, så moussen kunne nå at sætte sig natten over.

Den færdige kage blev pyntet med et marcipanbånd og fløderosetter og afslutningsvis blev den også lige drysset med lidt hvide chokoladestjerner, der var til års fra jul. Tror jeg købte dem i Rema engang i november måned. Jeg har faktisk også nogle lyserøde chokoladestjerner, men da kagen jo var til en “dreng” syntes jeg det ville blive lige festligt nok.

 

 

Kagen var lækker og svampet men stadigvæk til at skære i pæne stykker. Jeg elsker den slags lagkager, hvor man både kan skære pæne stykker og bevare resten af kagen nogenlunde intakt, uden at det hele splatter sammen i et orgie af creme og syltetøj når kniven går igennem første gang.

Lagkage med hindbærmousse og flødeboller.

3 lyse lagkagebunde
1 pk (12) flødeboller
200 gr hindbær, friske eller frosne
kornene af 1 vanillestang
50 gr flormelis
5 blade husblas
1/2 L piskefløde
250 gr marcipan
flormelis til udrulning

Desuden ca. 2 dl piskefløde til fløderosetter.

Husblas sættes i blød i rigeligt koldt vand. Sæt hindbærrene over varmen i en lille kasserolle sammen med flormelis og vanillekorn og den tomme vanillestang, indtil de er kogt let ud og temp. ca. er 70 grader. Fjern den tomme vanillestang. Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og kom den direkte op i den varme hindbærsauce. Rør godt rundt så husblassen smelter, hæld det hele i en skål og stil det til side.
Læg en lagkagebund klar på lagkagefadet, sæt en springform i passende størrelse omkring og for evt. springformen med en strimmel plastikchartek der er klippet til. Dette gør, at moussen står snorlige og ikke hænger fast i formen, når den fjernes. Fjern bundende på flødebollerne og mas dem ud på den nederste bund. Derefter lægges bund nummer 2 over de maste flødeboller.
Pisk fløden til let skum. Kom 1/3 af skummet i skålen med den lune hindbærsauce og pisk godt igennem. Kom derefter hindbærskummet tilbage i skålen med flødeskum og vend det hele forsigtigt sammen. Fordel 2/3 af hindbærfløden på lagkagebund nummer 2, læg bund nummer 3 på og fordel den sidste rest hindbærfløde herpå. Sæt kagen på køl så moussen kan sætte sig, gerne til næste dag.

Mål kagens omkreds og højde med et målebånd – husk at lægge et par cm til omkredsen, så der er lidt at overlappe med. Herefter befries kagen for springform og evt. plastikchartek. Ælt marcipanen kort mellem hænderne, så den bliver blødere at arbejde med og mere elastisk. Drys godt med flormelis på bordet og rul marcipanen ud til en lang strimmel med en kagerulle. Bliv ved med at rulle, til strimlen er lang og bred nok til, at nå hele vejen rundt om kagen. Skær derefter strimlen til, så den er lige. Rul marcipanen sammen til en snegl, læg sneglen ved siden af kagen og rul den så på kagen, ved at rulle den ud igen. Hæft ende på strimlen ved at trykke den overlappende marcipan i starten let sammen med fingrene.

Pisk de 2 dl fløde til skum og kom det i en sprøjtepose med stor stjernetyl. En almindelig frysepose kan også bruges, hvis ikke man har en sprøjtepose. Sprøjt fine rosetter hele vejen rundt langs kanten af marcipanen. Drys evt. kagen med lidt ekstra pynt, glimmer, små chokoladesprinkles eller krymmel. Det ser også rigtig fint ud med friske hindbær.

Note. Kagen kan sagtens holde sig på køl nogle dage. Hverken mousse eller flødeboller tager skade. Det kan være fløderosetterne bliver lidt tørre efterhånden, men da de er så lille en del af kagen, kan man jo bare undlade at spise dem på 3. eller 4. dagen 🙂

Subscribe
Notify of
42 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Karin – Mange mange tak for din kompliment. At blive sammenlignet med Mette Blomsterberg er da godt nok noeget af en ros:-)

Også tusind tak for din skønne opskrift, som jeg har planer om at kaste mig over i det nye år. Den lyder helt fantasisk lækker og så er jeg jo lidt vild med ting som kan laves fra bunden:-)

Mange hilsner fra

Anne.

karin
12 år siden

du er dog utrolig, så fantastisk mange lækre opskrifter, jeg vil bestemt give den "anonyme" fuldstændig ret m.h.t. Mette Blomsterberg
jeg synes jeg vil give dig min "meget" gamle opskrift på kransekage som er fra før man kunne købe færdig marcipanmasse jeg er sikker på at du kun kan lave den endnu bedre
den lyder sådan
500gr. mandler males til mel, det blandes med 500gr flormelis og samles med 3-4 æggehvider konsistensen må ikke være fedtet.
der er nok til en kransekage med 18 ringe som skulle passe til 35 personer, men man kan sagtens bare lave nogle passende stænger,
den originale opskrift lyder også på 50gr. bitre mandler,men de er ikke lette at få fat i , man kan købe bittermandelessens i tyskland,det plejer jeg at bruge, jeg har ikke prøvet med den danske mandelessens men den kan muligvis også bruges den bages 180-190 grader ca 15-18 minutter midt i ovnen
venlig hilsen og tak for de mange lækre opskrifter vi har mulighed for at læse
Karin Sejr

LaTascha
12 år siden

Sarah – Tusind tak, jeg bliver altid så glad, når jeg får den slags beskeder:-) Håber du finder ud af en måde at komme igennem registret på;-)

Sarah
12 år siden

Er lige faldet over din side, for pokker hvor er den inspirerende, ved slet ikke hvor i dit opskrift register jeg skal starte 🙂

LaTascha
12 år siden

Emma – Tusind tak, den smager også rigtig dejlig og de søde flødeboller og den let syrlige mousse harmonerer rigtig godt sammen. Håber du får den afprøvet en dag:-)

Mange hilsner fra

Anne.

frkmoeller.dk
12 år siden

Hold da op hvor er den flot!!! Den maa jeg klart proeve en dag.

Du laver ret laekre ting 😉

Emma

Lise pedersen
3 år siden

Hvis man bruger frosne hindbær, er der så noget man skal være opmærksom på

Lise
3 år siden

Hej
Mange tak for svaret 😀
Hvis jeg vil lave et marcipanlåg, skal jeg så putte hele moussen i lag to, så marcipanen kommer direkte ovenpå lagkagebunden.

LaTascha
12 år siden

Charlotte – Jeg er så glad og stolt over den kompliment. Det er godt nok ikke hver dag jeg bliver sammenlignet med M. Blomsterberg – hun er så fantastisk dygtig.

Mange hilsner

Anne.

LaTascha
12 år siden

Litzy – Ej, det er heller ikke pænt gjort. Kan de så få fyldt den sandwichautomat:-)

LaTascha
12 år siden

C'est la vie by G – Det var godt du kunne bruge tippet, det smager skønt hvis man kan li flødeboller:-)

LaTascha
12 år siden

Mademoiselle Black – Afhængig af hvor i landet du befinder dig kan vi da godt finde ud af en bestilling:-)

LaTascha
12 år siden

Birthe – Du siger bare til, så skal jeg nok komme og lave en fin kage til dig, men så skal det jo nok være en othello:-)

Kærlig hilsen

Anne.

LaTascha
12 år siden

Camilla – Den smagte skønt. Selvom det jo var lidt snyd med flødebollelaget:-)

LaTascha
12 år siden

Marianne – Den smagte skønt. Jeg havde også et lille stykke med hjem til dagen efter, for jeg kunne ikke helt give slip på det hele til værterne:-)

Mange hilsner

Anne.

LaTascha
12 år siden

Ungersvenden –

Det der blåbærguf er rigtig lækkert, jeg tror også det vil være vellykket til flødebollerne, men det må jo så blive næste gang:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Anonymous
12 år siden

Hvor delikat – ikke nok med den ser fantastisk ud, så kan den kun smage vidunderligt. Den kunne Mette Blomsterberg ikke lave bedre. Mundvandet er nu på sit højeste.
Mange hilsner
Charlotte

Litzy
12 år siden

Dumt dumt dumt at kigge herind når man er monster sulten og de ikke har fyldt sandwich automaten op på arbejdet endnu …
Fårk det ser lækkert ud det der

C'est la vie by G.
12 år siden

Faktastisk kage! Og super tip med flødebollerne.

/Gitte

Mademoiselle Black
12 år siden

Wauw.. Jeg ville heller ikke have noget imod at modtage sådan en kage i fødselsdagsgave 🙂

Newyorkerbyheart
12 år siden

Hvor er det en smuk kage!! Nu er jeg da i hvert fald helt sikker på at du gerne må lave en kage til mig engang, hvis det bliver nødvendigt 😀

KH
Birthe

Camilla (Himmelske Kager)
12 år siden

Den ser skøn ud, den lagkage, Anne. Til Ungersvenden: Jeg har også brugt den opskrift til hindbær. Den smager skønt. Vær blot opmærksom på, at der skal noget mere hindbær til, for at give nok smag.

Kager skal der til
12 år siden

Ser lækkert ud !!!

Hyggehygge
Marianne

Ungersvenden
12 år siden

Hej

Hvor sjovt. Jeg er netop på vej ud i køkkenet for at lave forberedelserne til en hindbærcremelagkage til i morgen, dog efter Blomsterbergs blåbærcreme-opskrift.
Havde jeg haft flødeboller, ville jeg have kommet det i. 🙂
Den ser rigtig lækker ud.

– Ungersvenden

Mette Merrild Johannesen
11 år siden

Hvor mange mennesker vil du sige der er til i en lagkage? Vil lave den til min fødselsdag sammen med hjemmebagte boller og småkager og lidt frisk frugt. Vi bliver 10 mand, så er i tvivl om der skal en eller to styk til?
Glæder mig til at lave den! 🙂 /Mette

Karin H
11 år siden

Min datter på 11 og jeg har lige lavet lagkagen med hindbærmousse og flødeboller – den er SÅ lækker og bestemt en succes hos resten af familien.
Har lige justeret fløden i moussen til 3,5 dl. Så passer blandingsforholdet lidt bedre.

Pernille
10 år siden

Uuuuhm, den er jeg vist nød til at servere når jeg får gæster til fødselsdag i morgen. Jeg skal til eksamen inden og sidder lige nu (og resten af dagen) og øver mig. Kan jeg mon lave moussen i morgen middag når jeg har været til eksamen? Den skal serveres ved 20-21 tiden i morgen aften.

Mvh. Pernille

Pernille
10 år siden

Tusind tak for hurtigt svar! Og held og lykke med din opgave også. Man kan klare meget når man har udsigt til sommerferie 😉

ditte
10 år siden

Hej 🙂

virkelig flot kage 🙂

kan man bytte hindbær ud med jordbær? også stadig samme mængde?

– Ditte 🙂

Tiana Nielsen
9 år siden

Kan man godt lave kagen uden en springform?

Mia
8 år siden

Jeg måtte også ud og købe en lagkagering og godt jeg gjorde det, for moussen er netop næsten flydende til at starte med! Men uha, moussen smager til gengæld SÅ lækkert! Krævede alle mine og min søns kræfter ikke bare at tømme skålen, da først vi fik smagt på det;)

Mia
8 år siden

Jeg har lige sat kagen på køl, lavet præcis efter denne opskrift:) den skal serveres i morgen, og er spændt:) dog er min søn ikke fan af marcipan, så i morgen pisker jeg lidt flødeskum og blander det sammen med lidt smeltet chokolade og hakkede ristede hasselnødder og så bliver det smurt hele vejen rundt på lagkagen:D

Mette Børsting Kjær
4 år siden

Hej 😊
Kan jeg erstatte hindbærrene med blåbær?
Mvh Mette