Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Mandelkage med jordbær og lime…

30 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Det her er simpelthen den bedste jordbærkage jeg har smagt EVER. Og jeg har smagt en hel del og kan generelt godt lide jordbærkager, men sammenlignet med de traditionelle jordbærkager fra bageren og dem jeg selv plejer, så har denne her altså et eller andet ekstra, som gør den helt fantastisk. Den minder om den traditionelle udgave og er alligevel helt sin egen.

Kagebunden er tykkere og mere luftig end den traditionelle mazarinbund og mandelmelet er med til at give en lækker konsistens og lidt at bide i. Cremen er eminent, let og syrlig og giver et formidabelt modspil til de friske jordbær og den søde kage. Jeg er ikke sikker på, at jeg nogensinde vil lave traditionel flødecreme til jordbærkage mere, heller ikke selvom jeg laver almindelig mazarinbund.

Mandelmelet lavede jeg ved at blende smuttede mandler i minihakkeren med min mors Bamix stavblender (hint til kæresten), det tog et par minutter, til de havde den konsistens, jeg ønskede. Man kan købe mandelmel i Tyskland, jeg har købt det et par gange, men jeg ved faktisk ikke, hvor man kan købe det henne herhjemme. Desuden synes jeg også ofte, at købt mandelmel er meget meget fint og i denne her kage var det rigtig godt med en lidt grovere konsistens, så mal det bare selv, hvis der er mulighed for det.

Mandelkage med jordbær og lime.

200 gr marcipan
200 gr lyst rørsukker
150 gr smør
3 store æg
kornene af 1/2 vanillestang
80 gr mandelmel
60 gr hvedemel
ca. 300 gr friske jordbær, halverede

Limecreme.

250 gr mascarpone
skal og saft af 2 økologiske lime
3 spsk flormelis
kornene af 1/2 vanillestang

Sukker og marcipan æltes sammen med smørret. Når det hele er en klistret klump tilsættes æggene mens der stadig æltes i skålen med hænderne til dejen minder om en creme. Tilsæt vanillekorn, mandelmel og hvedemel og rør det i dejen. Kom dejen i en smurt springform, evt. foret med bagepapir i bunden og bag den ved 175 gr i ca 30-35 minutter, til den er gylden er gennembagt. Lad kagen køle af og befri den for springformen og læg den på et fad.Rør cremen sammen og fordel den på den afkølede mandelkage. Pynt med jordbær og server.

Subscribe
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Maiken – Jeg håber du har fået lavet kagen og at du kunne lide den, selvom det er et stykke tid siden du skrev en kommentar til indlægget. Jeg havde slet ikke set det:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Maiken
12 år siden

Hej LaTascha,
har lige opdaget denne kage – den ser jo åndsvagt lækker ud!! Havde egentlig planlagt snart at lave en ordinær jordbærtærte, men må vist hellere få lavet den her istedet 🙂
Mvh Maiken

LaTascha
13 år siden

Lene – Jeg tror sagtens du kan bruge citron. Min erfaring siger mig, at lime er knap så skarp i syren som citronsaft, men hvis du justerer lidt i mængderne og smager godt til, så du opnår fin balance mellem sødme og syre i cremen, kan jeg ikke se du ikke skulle kunne bruge citroner istedet:-)

Kagen smager i hvert fald skønt, så hvis det er dit eneste problem ville jeg ikke lade mig stoppe:-)

Lene
13 år siden

Denne opskrift lyder bare som en der skal afprøves 🙂 Så snart jeg læser ord som lime eller citron, skal alt prøves. Kan man evt. bruge citron, hvis man ikke kan få fat i lime? (bor i udlandet, hvor lime ikke rigtig bruges)

LaTascha
13 år siden

Camilla – Og hvis du så ligefrem kan finde danske jordbær der er til at betale, så tror jeg faktisk den vil være endnu bedre – hvis det altså er muligt:-)

LaTascha
13 år siden

Camilla – Det var så lidt. Jeg håber du vil synes lige så godt om den som jeg gjorde:-)

Knus

Anne.

LaTascha
13 år siden

Birthe – Jeg ved bare, at du vil elske den kage. Den er så lækker og frisk i smagen:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Camilla (Himmelske Kager)
13 år siden

Ej, Anne den kage lyder simpel hen formidabel. Jeg har limefrugter og mandler, så mangler jeg bare jordbær og mascapone…

Camilla
13 år siden

Ih, hvor ser den lækker ud… den tror jeg bestemt, at jeg må prøve! Tak for inspiration :o)

knus
Camilla

Newyorkerbyheart
13 år siden

Hvis han ikke snart forstår det hint, så ved jeg ikke ;-D

Den kage skal jeg da SÅ meget bage, Anne – den ser så fantastisk ud!

Kh
Birthe

LaTascha
13 år siden

Carla – den er vild!:-)

LaTascha
13 år siden

Xenia – Årh dér – nu har jeg den:-) Tusind tak og fejlen er hermed rettet:-)

carla
13 år siden

Holllld da op 🙂

Xenia
13 år siden

Over selve opskriften – altså ikke titlen på indlægget men i teksten 🙂

LaTascha
13 år siden

Bianca – You go, girl;-)

KH.

Anne.

LaTascha
13 år siden

Xenia – Hvor står der hindbær, henne? Jeg har kun skrevet jordbær og lime…:-)

Bianca
13 år siden

Det er da bare en perfekt sommerkage. Den må prøves af en dag!
KH Bianca

Xenia
13 år siden

Mmmh, den ser god ud!! Men jeg forstår ikke helt hvorfor der står at den er med jordbær og hindbær – er der ikke kun jordbær? :-S

Helle
3 år siden
Svar  Xenia

Mangler oplysninger, hvor mange kagen er til – og hvor stor diameter, springformen skal have ?

Maj-Britt Soll
8 år siden

Hej Anne

Hvis man laver kagen som dessert; hvor mange personer vil du så sige, der er til?

(PS.: jeg har lavet den før, men kan ikke huske, hvor mange vi var – til gengæld kan jeg huske, at den smagte HIMMELSK! ???)

Helene
8 år siden

Ser lækker ud. Hæver kagen eller har den højde som man kan se fra start, når man hælder dejen i formen?

Jonna Bundesen
7 år siden

Hvor stor en form bruger du og skal den smøres inden ?

Vibeke
3 år siden

Undre mig, når jeg læser kommentarerne, er der nogen der har bagt kagen?
Hvad er der specielt ved denne kage fremfor marzerinkage med marceponecreme og frugt?

Manuela
1 år siden

Kan se det er en ældre opskrift – men har prøvet den og den er bare go’😊😊😊. Nu vil jeg lave den i en stor bradepande, vil du mene, at det er opskrift gange med 3 eller 4? Og vil du mene, at det vil fungere?
Mange hilsner, Manuela