Det her er simpelthen den bedste jordbærkage jeg har smagt EVER. Og jeg har smagt en hel del og kan generelt godt lide jordbærkager, men sammenlignet med de traditionelle jordbærkager fra bageren og dem jeg selv plejer, så har denne her altså et eller andet ekstra, som gør den helt fantastisk. Den minder om den traditionelle udgave og er alligevel helt sin egen.
Kagebunden er tykkere og mere luftig end den traditionelle mazarinbund og mandelmelet er med til at give en lækker konsistens og lidt at bide i. Cremen er eminent, let og syrlig og giver et formidabelt modspil til de friske jordbær og den søde kage. Jeg er ikke sikker på, at jeg nogensinde vil lave traditionel flødecreme til jordbærkage mere, heller ikke selvom jeg laver almindelig mazarinbund.
Mandelmelet lavede jeg ved at blende smuttede mandler i minihakkeren med min mors Bamix stavblender (hint til kæresten), det tog et par minutter, til de havde den konsistens, jeg ønskede. Man kan købe mandelmel i Tyskland, jeg har købt det et par gange, men jeg ved faktisk ikke, hvor man kan købe det henne herhjemme. Desuden synes jeg også ofte, at købt mandelmel er meget meget fint og i denne her kage var det rigtig godt med en lidt grovere konsistens, så mal det bare selv, hvis der er mulighed for det.
Mandelkage med jordbær og lime.
200 gr marcipan
200 gr lyst rørsukker
150 gr smør
3 store æg
kornene af 1/2 vanillestang
80 gr mandelmel
60 gr hvedemel
ca. 300 gr friske jordbær, halverede
Limecreme.
250 gr mascarpone
skal og saft af 2 økologiske lime
3 spsk flormelis
kornene af 1/2 vanillestang
Sukker og marcipan æltes sammen med smørret. Når det hele er en klistret klump tilsættes æggene mens der stadig æltes i skålen med hænderne til dejen minder om en creme. Tilsæt vanillekorn, mandelmel og hvedemel og rør det i dejen. Kom dejen i en smurt springform, evt. foret med bagepapir i bunden og bag den ved 175 gr i ca 30-35 minutter, til den er gylden er gennembagt. Lad kagen køle af og befri den for springformen og læg den på et fad.Rør cremen sammen og fordel den på den afkølede mandelkage. Pynt med jordbær og server.
Maiken – Jeg håber du har fået lavet kagen og at du kunne lide den, selvom det er et stykke tid siden du skrev en kommentar til indlægget. Jeg havde slet ikke set det:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Hej LaTascha,
har lige opdaget denne kage – den ser jo åndsvagt lækker ud!! Havde egentlig planlagt snart at lave en ordinær jordbærtærte, men må vist hellere få lavet den her istedet 🙂
Mvh Maiken
Lene – Jeg tror sagtens du kan bruge citron. Min erfaring siger mig, at lime er knap så skarp i syren som citronsaft, men hvis du justerer lidt i mængderne og smager godt til, så du opnår fin balance mellem sødme og syre i cremen, kan jeg ikke se du ikke skulle kunne bruge citroner istedet:-)
Kagen smager i hvert fald skønt, så hvis det er dit eneste problem ville jeg ikke lade mig stoppe:-)
Denne opskrift lyder bare som en der skal afprøves 🙂 Så snart jeg læser ord som lime eller citron, skal alt prøves. Kan man evt. bruge citron, hvis man ikke kan få fat i lime? (bor i udlandet, hvor lime ikke rigtig bruges)
Camilla – Og hvis du så ligefrem kan finde danske jordbær der er til at betale, så tror jeg faktisk den vil være endnu bedre – hvis det altså er muligt:-)
Camilla – Det var så lidt. Jeg håber du vil synes lige så godt om den som jeg gjorde:-)
Knus
Anne.
Birthe – Jeg ved bare, at du vil elske den kage. Den er så lækker og frisk i smagen:-)
Kærlig hilsen
Anne.
Ej, Anne den kage lyder simpel hen formidabel. Jeg har limefrugter og mandler, så mangler jeg bare jordbær og mascapone…
Ih, hvor ser den lækker ud… den tror jeg bestemt, at jeg må prøve! Tak for inspiration :o)
knus
Camilla
Hvis han ikke snart forstår det hint, så ved jeg ikke ;-D
Den kage skal jeg da SÅ meget bage, Anne – den ser så fantastisk ud!
Kh
Birthe
Carla – den er vild!:-)
Xenia – Årh dér – nu har jeg den:-) Tusind tak og fejlen er hermed rettet:-)
Holllld da op 🙂
Over selve opskriften – altså ikke titlen på indlægget men i teksten 🙂
Bianca – You go, girl;-)
KH.
Anne.
Xenia – Hvor står der hindbær, henne? Jeg har kun skrevet jordbær og lime…:-)
Det er da bare en perfekt sommerkage. Den må prøves af en dag!
KH Bianca
Mmmh, den ser god ud!! Men jeg forstår ikke helt hvorfor der står at den er med jordbær og hindbær – er der ikke kun jordbær? :-S
Mangler oplysninger, hvor mange kagen er til – og hvor stor diameter, springformen skal have ?
Helle – Uhhh, det er en af bloggens helt gamle opskrifter, du der har fået fat i, og jeg kan godt se, at opskriften trænger til en overhaling. Det får jeg lige kigget på snarest. Ift. springformen, så er det en helt almindelig, mellemstor form (ca 20-22 cm) og der bliver 8-10 stykker (afhænger selvfølgelig lidt af, hvor store stykker man skærer) 🙂
Hej Anne
Hvis man laver kagen som dessert; hvor mange personer vil du så sige, der er til?
(PS.: jeg har lavet den før, men kan ikke huske, hvor mange vi var – til gengæld kan jeg huske, at den smagte HIMMELSK! ???)
Maj-Britt – Hehe, det kommer jo helt an på, hvor mange stykker hver enkelt kan spise, men jeg vil sige, at der bliver 6-8 pæne stykker ud af denne her portion 😀
Ser lækker ud. Hæver kagen eller har den højde som man kan se fra start, når man hælder dejen i formen?
Helene – Kagen hæver ikke sådan helt vildt, da der jo hverken er bagepulver eller andre hævemidler i dejen. Dog hjælper æggene med til at udvide dejen lidt under bagningen 😀
Hvor stor en form bruger du og skal den smøres inden ?
Jonna – Som jeg har skrevet i opskriften, så skal dejen i en smurt springform og så kan man evt. lægge et stykke bagepapir i bunden:)
Min springform er bare sådan en “normal” størrelse – sådan 20-22 cm i diameter eller deromkring 🙂
Undre mig, når jeg læser kommentarerne, er der nogen der har bagt kagen?
Hvad er der specielt ved denne kage fremfor marzerinkage med marceponecreme og frugt?
Vibeke – Jeg er desværre ikke helt sikker på, at jeg forstår din kommentar? Du undrer dig over, om nogen har bagt kagen? Ja, det har jeg eksempelvis og jeg synes, den er virkelig god. Der behøver jo ikke være noget særligt ved den sammenlignet med en næsten identisk kage, for der er jo rigtig mange opskrifter, der minder om hinanden. Men nu er det jo lige denne her kage, som jeg har prøvet. Det kan vel sammenlignes lidt med, at jeg lægger en opskrift op på kanelsnegle med hvid glasur, og nævner, at de er gode. Hvortil du spørger, hvad der gør dem specielle fremfor dem med mørk glasur? Ikke rigtigt noget, men derfor kan de jo godt være gode 😀
Kan se det er en ældre opskrift – men har prøvet den og den er bare go’😊😊😊. Nu vil jeg lave den i en stor bradepande, vil du mene, at det er opskrift gange med 3 eller 4? Og vil du mene, at det vil fungere?
Mange hilsner, Manuela
Manuela – Dejligt at høre, at også de ældre opskriften på min hjemmeside kan bruges 😀 Og jeg er sikker på, at du sagtens kan lave kagen i en stor bradepande. Jeg ville nok gange opskriften med 4 – så du er sikker på, at kagen ikke bliver for flad. Ift. bagetiden så skal den nok forlænges lidt, men det er jo svært at sætte en præcis tid på. Jeg foreslår derfor, at du prøver dig lidt frem og evt. stikker en tandstikker eller lignende i midten af kagen for at tjekke, hvornår den er gennembagt 😀