Super simple og utroligt velsmagende, lyse cookies med en snert af citron. Faktisk indeholder opskriften kun 4!!! ingredienser – ok, 5 ingredienser hvis man vælger at tilsætte citronskal og saft, som jeg gjorde, men hvis ikke man tilsætter citron, er det jo ligesom ikke citron cookies.
Den oprindelige ide til kagerne stammer fra en googlesøgning, hvor jeg ledte efter diverse, simple opskrifter – nogle gange er det meget sjovt at se, hvad man kan få ud af ganske få ingredienser. Der dukkede hel del opskrifter på cookies med kun 4 ingredienser op, og det er ud fra disse opskrifter, at jeg har stykket denne her sammen. Som altså i alt kom til at indeholde 5 ting 🙂 Ønsker man bare helt almindelige, lyse cookies udelader man selvfølgelig bare citronskal og saft – alternativt kan man jo komme lidt vanillepulver eller kornene af en vanillestang i dejen istedet for.
Citron cookies.
20 stk.
150 gr sukker
225 gr hvedemel
125 gr smeltet smør
1 sammenpisket æg
reven skal af 1 citron + 2 spsk citronsaft
Bland sukker og hvedemel og rør smeltet smør, æg og citronskal og saft i dejen. Form dejen til kugler på størrelse med en valnød og læg dem på en bageplade med lidt afstand. Pres dejkuglerne let falde med hånden og bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter. Lad kagerne køle af på bageristen og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Note. Jeg kan bedst lide cookies og småkager, der er sprøde, så mine kager fik 15 minutter i ovnen. Ønsker man cookies der er let bløde og “chewy” i midten, skal man nøjes med at bage dem i 10 minutter, til de er let gyldne i kanten.
Uhhh, er ret vild med citron i bagværk og i cookies – ja, så bliver det da bare ikke bedre 🙂 Forestiller mig, at en smule reven marcipan vil gøre sig godt – men så kommer der selvfølgelig liige lidt flere ingredienser 😉
Louise – Citron er nemlig rigtig godt i kager 🙂 Jeg er sikker på, at revet marcipan også vil være godt, ligesom nødder og chokolade garanteret heller ikke vil skade 😉
Hej 🙂 Kan man mon opbevare dejen på køl i to dage?
Mvh Trine
Trine – Ja, det vil jeg næsten tro, man kan. Jeg kan i hvert fald ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne opbevare den, for det kan man jo med alt mulig andet småkagedej 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Har prøvet med citron lækkert. Men hak nogle cocktailbar og ingen citron i så blir de også lækre.
Kaja – Dit råd med cocktailbær er hermed givet videre 😀
Sku der ikke have været bagepulver i?
Karin – Jeg har aldrig brugt bagepulver i den her opskrift, men du kan jo godt tilsætte lidt, hvis du vil have ekstra sprøde småkager 😀