Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Vaniljeskyr med mandler og kirsebærsauce…

2 kommentarer
Desserter, Julemad og juleopskrifter, Mortens aften opskrifter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Vanilje, mandler og kirsebær – 3 smagskomponenter, som de fleste af os kender så godt fra alletiders mest traditionelle juledessert, nemlig den klassiske ris a la mande med kirsebærsauce. Det er nu ikke ris a la mande, som det skal handle om i det her indlæg og så alligevel, for denne her vaniljeskyr med mandlerog kirsebærsauce smager altså lidt derhenad, uden at det på nogen måde kan sammenlignes.

Der drejer sig kort sagt om en helt helt simpel dessert, som jeg rørte sammen til Morten og mig forleden aften og resultatet blev altså så godt, at jeg er nødt til at dele det med Jer her på bloggen. Der er nemlig ikke bare tale om en virkelig velsmagende lækkerbisken, som faktisk også er ret elegant at se på, men hele desserten kan også laves på bare 10-15 minutter og efterfølgende stå klar til servering i køleskabet. Så kan man jo næsten ikke forlange mere.

Jeg har valgt at kalde det for en dessert, selvom der indgår skyr. Ikke mindst fordi omtalte skyr røres sammen med sukker, vanilje og flødeskum og så er det som om, at morgenmadskonceptet og sundheden er røget lidt over bord. Dog tror jeg sagtens, at man ville kunne trylle hele anretningen om til en lækker “julemorgenmad”, ved at nøjes med at røre skyr sammen med vanillepulver (eller ganske enkelt bruge færdigkøbt vaniljeskyr) og så servere med mandler og diverse toppings i form af frø og kerner, granola, frisk frugt og måske bare en ganske lille smule kirsebærsauce. Jeg har i hvert fald planer om at videreudvikle på denne her opskrift og lave den om til en skøn og mættende morgenmad til hyggelige decembermorgener.

5 fra 1 stemme

Vaniljeskyr med mandler og kirsebærsauce

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 5 dl skyr
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vanillepulver (eller 3 tsk vanillesukker)
  • 1 dl piskefløde
  • 50 gr mandelsplitter
  • kirsebærsauce

Fremgangsmåde

  • Kom skyr i en skål og rør det sammen med sukker og vanillepulver/vanillesukker efter smag - måske skal der bruges lidt mere eller mindre sukker.
  • Pisk fløden til skum og vend den sammen med vanilleskyr. Fordel cremen i 4 portionsglas. 
  • Rist mandelsplitterne på en tør pande, indtil de er gyldne og lad mandlerne afkøle let.
  • Hæld kirsebærsauce ovenpå skyrcremen, fordel de hakkede mandelsplitter og server. 
I stedet for skyr kan man anvende en anden form for syrnet mælkeprodukt, fx græsk yoghurt. Det kan dog være en god idé, at vælge en fedtfattig, græsk yoghurt, idet den skal blandes op med flødeskum. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mie
5 år siden

Prøv græsk yoghurt 10% med kogt Quinoa og vanille. Jeg kalder det Quinoa a la mande 😂
Man kan variere det uendeligt. Med hakkede dadler, hakket chokolade, en moset banan, lidt ananas, lidt blåbær osv. Det er super lækkert. Jeg kan ikke spise morgenmad, men det her kan jeg sagtens få ned 😁