Madplan til uge 15…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Endnu en uge er gået og nu venter påsken lige om hjørnet. Grundet situationen med coronavirus bliver det selvfølgelig ikke til noget med påskefrokoster og lignende i år, men påsken skal nu ikke helt forbigås i stilhed og der er selvfølgelig lagt op til lidt ekstra lækker påskehygge i min madplan til uge 15.

Der er blandt andet kommet en rosastegt roastbeef og bearnaisekartoffelsalat samt spinatroulade med laks på menuen. Rouladen er en rigtig påskefrokostklassiker og den vil vi sørme ikke undvære, selvom vi i år spiser den til aftensmad med en god salat til.

Derudover er der masser af nem og lækker forårsmad på menuen. Jeg har nemlig store forventninger til den kommende uge efter at have set vejrudsigten, som lover flotte 2-cifrede temperaturer, og nu krydser jeg bare fingre for, at det holder. Ugen afsluttes med en rigtig påskekage, lavet på en saftig gulerodskage med masser af flødeostecreme og pyntet med fine påskeæg. Nemt og lækkert.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og email og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 15.

Mandag –  Ugen starter både nemt og lækkert med en spansk tortilla med kartofler. Kartoffeltortillaen er uden kød og jeg serverer som regel bare med salat og måske et stykke flute ved siden af, men hvis man synes, kan man sagtens serverer tortilla som tilbehør til kødretter eller som en del af en større tapasmenu.

Tirsdag – Jeg bliver aldrig træt af spicy oksekød med spidskål og karry, som er en nem og lækker gryderet fyldt med grønsager og krydderier. Vi spiser gerne retten som den er, måske med ristede kartofler eller ris til, men den er også virkelig god som fyld i tortillapandekager, hjemmelavede madpandekager eller forårsruller.

Onsdag – Det er godt nok endnu for tidligt at lave denne her majssuppe med kartofler og chili med friske majskolber, men man kan sagtens bruge majskerner fra frost og det er under alle omstændigheder en virkelig nem og lækker suppe, der både kan spise til forret og som hovedret med brød til.

Torsdag – Med det fine påskevejr i sigte har jeg besluttet, at vi skal have grillet kylling – enten kyllingebryster i en eller anden form for marinade eller en hel, grillet kylling. Og kyllingen kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen på vanlig vis, hvis det nu både regner og blæser. Tilbehøret bliver denne her nemme og lækre kålsalat med spidskål og edamamebønner i en skøn, cremet dressing. Let og lækker forårsmad.

Fredag –  Vi opgraderer en forrets- og frokostklassiker til hovedret og spiser spinatroulade med laks til aftensmad. Brød og salat ved siden af, kølig hvidvin i glasset og masser af spinatroulade, så er jeg helt overbevist om, at vi bliver både mætte og tilfredse.

Lørdag – Påskelørdag skal der altså lidt ekstra godt til og vi fejrer påsken med en rosastegt roastbeef. Jeg har endnu ikke helt besluttet, om stegen skal på grillen eller i ovnen, men er det helt fantastisk vejr, så er det jo oplagt at grille sin roastbeef. Tilbehøret ligger til gengæld helt fast, det bliver bearnaise kartoffelsalat og en blandet salat.

Søndag – Vi slutter ugen af med en rigtig mormor-klassiker, nemlig faseret blomkål med bacon. Retten består ret beset af et dampet blomkålshoved, der pakkes ind i frikadellerfars, omvikles med bacon og steges brunt og sprødt i ovnen. En rigtig familielivret. Jeg serverer med kogte kartofler og persillesauce, men en god salat, dampede grønsager eller ovnristede kartofler er også en mulighed.

Ugens lækkeri – Ugens lækkeri bliver denne her skønne påskekage, som er en gulerodskage med flødeostecreme, pyntet med fine, pastelfarvede påskeæg. Kagen holder sig saftig i flere dage, hvilket gør den ret oplagt som påskekage lige præcis i år, hvor vi ikke er så mange til at spise den.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hegnet
2 år siden

Yes hvor lyder det bare lækkert! Dejligt med en vegetarisk dag også 🙂 Det skal da helt sikkert prøves herhjemme.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)