Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 16…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Vi er som bekendt midt i påsken, men derfor skal I selvfølgelig ikke snydes for en madplan til uge 16 fra min hånd og den kommer her. Masser af nem og lækker forårsmad til den kommende uge og sørme om der ikke også er blevet plads til lidt selvforkælelse i form af en lækker lammeculotte mandag aften, for påsken strækker sig jo helt ind i uge 16.

Derudover er der et par skønne livretter på menuen, blandt andet en lækker pastasalat med tun, asiatisk suppe med kylling og nudler og årets første risotto primavera (forårsrisotto) med grønne asparges og ærter. Jeg hepper på en god uge, på trods af alt det der sker rundt omkring os lige nu.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og email og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 16.

Mandag – Vi slutter påsken af med maner og en lækker, rosastegt lammeculotte. Tilbehøret bliver helt klassisk i form af flødekartofler og så en eller anden form for grønt. Måske en bønnesalat med rødløg og feta.

Tirsdag – En kartoffelpizza på tortillabund hører til blandt de nemmeste pizzaer, idet bunden udgøres af en tortillapandekage. Kartoffelpizzaer med mozzarella og rosmarin hører til blandt mine favoritter, men selvfølgelig kan man også fylde sin pizza med alle mulige andre former for topping. Vær dog OBS på ikke at bruge alt for våd tomatsauce eller fyld, da bunden så kan blive ret blød. Jeg serverer tortillapizzaen med salat.

Onsdag – Vi kommer ikke udenom, at det stadig er rart med en skål varm suppe til aftensmad – det synes jeg i det mindste – og denne her asiatiske suppe med kylling og nudler er altid et hit. Et skønt, asiatisk måltid, som ikke kræver vilde indkøb af “specielle” ingredienser.

Torsdag – “Ugens fisk” bliver denne her cremede pastasalat med tun og grønt. Nemt og lækkert og som regel også et hit hos børn, som godt kan være lidt skeptiske overfor fisk.

Fredag – Med forårets komme er det blevet tid til risotto primavera med asparges og ærter. En skøn og cremet risotto, som både kan spises som selvstændig hovedret, evt med brød og salat til, eller som tilbehør til grillet kylling, fisk eller lignende.

Lørdag – Vi spiser en del lasagner, men der kan faktisk gå lang tid imellem, at vi får en helt klassisk lasagne med oksekød og bechamelsauce, så det laver vi om på i weekenden. Vi er jo kun 2 personer herhjemme, så jeg laver som regel 2 mindre lasagner og fryser den ene. Er man derimod 4 personer, så er det er meget passende portion.

Søndag – Søndag er ligesom blevet den dag, hvor vi får “mormor-mad” herhjemme, hvilket jeg faktisk synes, er ret hyggeligt. Denne gang står menuen på wienerkarbonader, som er klassiske karbonader, der serveres a la wienerschnitzler, hvilket vil sige med “dreng” (citronskive, revet peberrod og kapers). Jeg laver desuden det klassiske tilbehør bestående af råstegte eller brasede kartofler og dampede ærter til karbonaderne.

Ugens lækkeri – Selvom rabarberne i haven er kommet frem og vokser pænt, så synes jeg endnu ikke, at de er helt store nok til, at jeg vil plukke af dem. Vi venter derfor en uges tid og ugens lækkeri bliver i stedet en portion lækre kokosmakroner med chokoladebund, hvilket bestemt heller ikke er dårligt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer