Kom maj du søde milde, gør skoven atter grøn. Jeps, vi har taget hul på maj måned og selvom vi nok må erkende, at dette her forår må kunne betegnes som “det forsømte forår”, så ændrer det ikke på, at skoven er blevet fint lysegrøn og at vi har taget hul på den sidste forårsmåned. Jeg har også taget hul på en ny uge, i hvert fald på madfronten og er klar med en madplan til uge 19.

Og uge 19 bliver ikke helt som de andre uger, for vi har jo en hel del helligdage drysset jævnt ud over forårsmånederne og i uge 19 er det Store Bededag. Store Bededag i sig selv er jo ikke noget særligt, bortset fra at det er en helligdag, men aftenen før Store Bededag spiser rigtig mange danskere varme hveder, og det gør vi selvfølgelig også hjemme hos os. Faktisk spiser vi hvederne til aftensmad, så torsdagsmenuen står på hjemmebagte, varme hveder og jeg glæder mig allerede. Jeg elsker ristede varme hveder og synes, at det er en af de hyggeligste traditioner.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og email, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Madplan til uge 19.

Mandag – Ugen starter med en omgang bagte kartofler med skinkefyld og salat. En klassiker, som jeg husker fra min barndoms burgerbarer og stadig et hit hjemme hos os.

Tirsdag – Denne her indonesiske kylling er lidt spøjs og jeg indrømmer gerne, at man næsten kan blive i tvivl om, hvorvidt man er gået i gang med at lave en dessert eller en hovedret. Men resultatet er virkelig lækkert og smagsmæssigt minder retten en smule om ristaffel. Jeg serverer kogte ris til kyllingen.

Onsdag – Der er igen fine, hvide blomkål i butikkerne. De er godt nok ikke danske endnu, men de kan snildt bruges til en lækker portion blomkålssuppe, som er en favoritsuppe fra min barndom. Dengang fik vi altid pandekager til dessert, når menuen stod på suppe, men det bestemmer man jo selv.

Torsdag – Aftenen før Store Bededag spiser vi selvfølgelig hjemmebagte, varme hveder og vi spiser dem til aftensmad med forskellige slags lækkert pålæg fra slagteren og gode oste. Den hyggeligste menu, måske også fordi det kun er den ene gang om året, og jeg glæder mig hvert år.

Fredag – Vi fejrer, at vi kan nyde en forlænget weekend med en rigtig Lady og Vagabonden klassiker, nemlig spaghetti med kødboller i tomatsauce. Retten er relativ simpel at lave og har man børn, vil de som regel hellere end gerne være med til at trille kødbollerne. Jeg laver altid en ekstra stor portion, når vi får spaghetti og kødboller eller spaghetti bolognaise, for så er der nemlig rester til skønne pizzaer dagen efter.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på indbagte pizzaer med spaghetti og kødboller. En af mine favoritter fra pizzariaet, omend den nok ikke er specielt autentisk, men godt smager den i hvert fald. Jeg serverer gerne grønsager i stave og dip ved siden af, når vi får pizza. Så er der lidt grønt at nippe til.

Søndag – Ugen slutter på bedste vis med hjemmelavede fiskefrikadeller og en skøn remouladedip til. Det er ret nemt at lave sine egne fiskefrikadeller, men har man ikke mulighed for selv at røre farsen, så køber man selvfølgelig bare en god fars ved fiskehandleren. Tilbehøret bliver små ristede kartofler og en eller anden form for grønt. Måske en råkostsalat eller lignende.

Ugens lækkeri – Rabarberne vokser i haven. De er nu så store, at jeg ikke plukker “forsigtigt” længere, men bare bruger løs til kager og kompot. Dog er stænglerne endnu ikke kraftige nok til, at jeg vil “ofre” dem på rabarbersaft, men en portion rabarbersmør skal jeg have lavet i den kommende uge.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)