Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 22…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Mørbrad i fad med bacon og champignons og tomat-flødesauce. Persilledrys på toppen

En kort uge og en lang pinseferie venter forude og mange af os kan se frem til en fridag mandag efter pinse. Jeg har som sædvanlig fyldt min madplan til uge 22 med masser af nem og lækker mad og selvfølgelig også et par familie-livretter, hvis der skal hygges lidt ekstra i pinsedagene. Og et par små pinsefrokoster bliver det måske også til rundt omkring i landet, hvor der så småt åbnes op for den slags igen, selvom alting stadig er i sin spæde start, og vi skal omgås med forsigtighed.

Jeg hepper under alle omstændigheder på en varm og solrig pinse med masser af mulighed for at tilbringe tid udendørs, så vi måske kan få lov til at mødes med nogle af de mange venner og familiemedlemmer, som vi ikke har set i alt for lang tid. God pinse til jer alle.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og email og jeg deler selvfølgelig ikke informationer med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 22.

Mandag – Ugen starter med en pastatærte med kylling og broccoli. Der skal bruges tilberedt kylling i opskriften og det er ret nemt lige at koge eller stege et par stykker kyllingebryst på panden, men selvfølgelig kan man også bruge en rest, hvis der har været helstegt kylling på menuen. På den måde får man brugt det kyllingekød, som plukkes af skroget.

Tirsdag – Når det skal være lidt let, så er jeg vild med at servere skønne måltidssalater. Denne her kartoffelsalat med rejer, asparges og avocado er et hit lige nu, hvor vi både kan få danske asparges og nye, danske kartofler. Mums.

Onsdag – Texmex på den nemme måde i form af en lækker tacopande med krydret oksekød og grønt. Man kan servere tortillapandekager og ris ved siden af, eller man kan nøjes med ekstra salat og grønsager, det bestemmer man jo selv.

Torsdag – Jeg synes, det gælder om at spise så mange af de lækre, danske asparges, så længe vi kan få dem. Derfor spiser vi asparges flere gange om ugen og denne her nemme og lækre tærte med asparges, tomater og parmesanost er altid lækker. Jeg serverer tærten som kødfri hovedret med salat til, men det smager også skønt at lægge skiver af lufttørret skinke eller bresaola ovenpå tærten.

FredagHjemmelavede kyllingenuggets er altid et hit. De er nemme at lave og modsat mange af de færdigkøbte varianter, så indeholder de her kun det bedste brystkød fra kyllingen. Jeg serverer nuggets med hjemmelavede ovnfritter, grøntsager skåret i stave og en god dip. En nem og lækker start på pinseferien.

Lørdag – Lørdagsmenuen bliver en rigtig klassiker og livret fra bloggen, nemlig mørbrad i fad med bacon. Selvom mørbrad i fad måske mest opfattes som efterårs- og vintermad, så synes jeg helt ærligt, at det holder hele året. Jeg serverer ris eller måske nye kartofler ved siden af – kartoffelmos bliver trods alt for vinteragtigt for mig på denne her tid af året.

SøndagStegte nudler med kødboller og grønt er mit svar på en asiatisk udgave af den klassiske Lady og Vagabonden livret med kødboller og pasta. Et rigtigt familiehit, som kan nydes af både store og små, og har man børn med i køkkenet, så vil de formentlig elske at hjælpe med at snitte grønt og trille kødboller.

Ugens lækkeri – Rabarberne i haven er nu endelig blevet så store og kraftige, at jeg føler, jeg kan tillade mig at koge saft på dem, så nu skal der laves hjemmelavet rabarbersaft med vanilje. Skøn saftevand, som også er lækkert med danskvand og i drinks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer