Så har vi taget hul på juni måned og dermed er sommeren officielt skudt igang. Også selvom vi bestemt ikke kan klage over det skønne vejr, som maj har budt på. Jeg hepper på endnu mere sommervejr, og har lavet en madplan til uge 24, som er spækket med let og lækker sommermad.

Der er bl.a en lækker pastasalat, burgere med pulled chicken og tunfrikadeller, som er et rigtigt børnefamiliehit. Og så er der sørme også kommet en omgang stegt flæsk med persillesauce og nye, danske kartofler og en portion koldskål med vanilje på menuen – den ultimative sommerdessert.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Madplan til uge 24.

Mandag – En lækker pastasalat kan nemt udgøre aftensmaden herhjemme og ugen starter godt med en portion caprese pastasalat, som er inspireret af den italienske caprese salat med tomater, basilikum og frisk mozzarella. Jeg serverer gerne et hjemmebagt hvidløgsflute til pastasalaten.

Tirsdag – Ugens fisk bliver en pandefuld tunfrikadeller, som ikke bare er nemme at lave men også et hit i de fleste børnefamilier. Tilbehøret bliver en lækker tabouleh med bulgur, persille og peberfrugt.

Onsdag – En kogt hamburgerryg er altså lidt af en vinterret, men de her hamburgerkoteletter spiser vi hele året og de er forrygende lækre og dejligt sprøde. Tilbehøret bliver dampet sommergrønt med en mild senneps-flødesauce, men stuvede ærter og gulerødder er også et hit.

Torsdag – Herhjemme er madtærter altid populære og denne her tærte med blomkål og parmesanost er ingen undtagelse. Især ikke nu, hvor der er lækre, danske blomkål.

FredagStegt flæsk med persillesauce og nye, danske kartofler. En rigtig sommermenu og er det fint vejr, så regner jeg med at stege flæsk på grillen.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på burgere med pulled chicken og formentlig også noget tilbehør i form af salat, tomat- og agurkeskiver, coleslaw og pickles. Det er supernemt at lave pulled chicken og modsat pulled pork, så tager det ikke 8-12 timer. Når man alligevel er i gang, kan man lige så godt lave en ordentlig portion kylling – så er der også aftensmad til søndag.

Søndag – Aftensmad af den nemme og lækre slags – quesadillas med pulled chicken og ost og en helt enkel tomat-avocadosalsa. Måske skal vi også have et par majskolber ved siden af.

Ugens lækkeri – Koldskål er uden sammenligning den ultimative sommerdessert og på de første varme dage, kan det være umuligt næsten at opdrive koldskå i butikkerne. Jeg tror, vi skal have en portion koldskål med vanilje til dessert i den kommende uge.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)