Madplan til uge 26.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan uge 26

Så nåede vi uge 26. Halvdelen af året er officielt gået og på tirsdag er det Sankt hans. Den hyggeligste aften, som jeg allerede glæder mig til at fejre med familie og venner, bål, snobrød og ikke mindst ristede skumfiduser. Men først gælder det en madplan til uge 26 og jeg kan se, at der er lagt op til endnu en sommerskøn og solrig uge med flotte temperaturer. Så der er selvfølgelig nem og lækker sommermad på menuen.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 26.

Mandag – Ugen starter på bedste vis med en supernem og lækker tærte med asparges og bacon på butterdejsbund. Man siger, at det er slut med de danske asparges til Sankt hans, så vi må lige have de sidste med. Tilbehøret bliver en god, blandet salat.

Tirsdag – Tirsdag er det som bekendt Sankt hans. Og eftersom vi gerne skal have plads til masser af snobrød, skumfiduser og måske også en grillet pølse har jeg holdt menuen helt let. Vi skal have en skøn, græsk kartoffelsalat med et godt stykke brød til.

Onsdag – Menuen står på en lækker spansk kylling med chorizo, som er noget så nem at lave og smager himmelsk. Tilbehøret bliver ris og måske en eller anden form for dampet grønt eller salat. Det kommer lidt an på temperaturen.

Torsdag – De her pandekager med spinatfyld og ost er rigtig sommermad. Gerne med en god salat og en hjemmelavet creme fraiche dressing ved siden af. Evt grøntsager i stave, hvis det skal være lidt mere børnevenligt. Skinken i spinatfyldet kan for øvrigt udskiftes med kylling, rejer eller bacon.

Fredag – Det er alt for længe siden, at vi har fået hjemmebagte pitabrød, så det gør vi noget ved fredag aften, hvor vi indleder weekenden med pitabrød med sprøde, hjemmelavede falafler. Jeg steger stort set altid mine falafler på panden, da jeg synes, det er meget nemmere, og så slipper jeg også for at stå med en stor grydefuld olie, men det bestemmer man jo selv. Tilbehøret bliver salat, tomater, agurk, majs, ærter og creme fraiche dressing.

Lørdag – Jeg lavede for nyligt denne her skønne og meget enkle, helstegte regnbueørred med krydderurter og citron. Og da jeg har en ørred mere i fryseren, så kommer den på menuen igen, for det smagte helt fantastisk. Tilbehøret bliver formentlig nogle små, nye kartofler, dampet grønt og hollandaise eller en kold sauce med creme fraiche, citronsaft og krydderurter.

Søndag – Ugen slutter på bedste vis med mit bud på et græsk farsbrød med feta og oliven og små ristede kartofler. Oliven kan selvfølgelig udelades, hvis ikke man bryder sig om dem. Herhjemme er det fx kun mig, der spiser oliven, men jeg spiser til gengæld rigtig mange. Især om sommeren, synes jeg, de er skønne som en lille snack eller i salater. Vil man gerne have lidt “dyppelse” til farsbrødet, så kan jeg anbefale en god tzatziki.

Ugens lækkeri – Varme sommerdage og skønne hjemmelavede milkshakes med jordbær. Et match made in heaven og jeg skal så meget have en hjemmelavet milkshake med vaniljeis og danske jordbær i den kommende uge.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Dorte Bruun
3 år siden

Hej!
Har forsøgt at tilmelde mig ugeplan, men får det ikke.
Er det muligt?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)