Madplan til uge 31.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan uge 31

En ny uge venter og det betyder selvfølgelig en ny madplan. Nemlig en madplan til uge 31. Jeg har egentlig ikke så meget at sige til uge 31. Vi holder jo ikke ferie endnu, og har ikke de store planer. Så for os er det lidt en uge som alle de andre. Men derfor skal vi selvfølgelig stadig have noget lækker mad.

Jeg glæder mig bl.a. til kylling i sur-sød sauce, som er en af mine favoritter fra de asiatiske restauranter, samt kyllinge pot pie med kartoffellåg. Og den bliver bestemt ikke bliver mindre god af, at jeg bruger nye kartofler. Og så ser jeg virkelig frem til sæsonens første portion blommegrød. Et hit til dessert med mælk og fløde, vaniljeis eller en klat græsk yoghurt. Men sørme også ovenpå morgenyoghurt, havregrød og skyr.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedestående tilmeldingsformular med fornavn og mail og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 31.

Mandag – Ugen starter nemt og lækker med en gang tomatsuppe med tortellini. En af vores mange favoritsupper. Man bestemmer selv, hvilken form for fyld, der skal være i tortellinierne og dermed, om det skal være en vegetarsuppe eller ej.

Tirsdag – Æggekager kan man jo spise hele året. Men det er som om, at det særligt er i sommerperioden, at vi nyder en æggekage med bacon, purløg og masser af danske tomater. Let og lækker aftensmad, som selvfølgelig bliver serveret med sennep og friskt rugbrød.

OnsdagKylling i sur-sød sauce med grønsager og ris til  En klassiker fra de asiatiske restauranter, som faktisk er ret nem at lave selv. Og så smager det bare forrygende godt.

Torsdag – Selvom det blæser og regner lidt engang imellem, så er det jo sommer. Og det betyder salater og let aftensmad. Torsdag aften står menuen på en skøn, græsk salat med feta og oliven og brød til. Måske kigger jeg forbi slagteren og ser, om han har et par skønne stykker lam, koteletter eller lignende, som vi kan grille til. Men ellers spiser vi bare den lækre salat og brød til aften.

Fredag – Weekenden skydes i gang med en klassiker fra de italienske restauranter – pasta med mørt oksekød i fløde-tomatsauce. Vil man hellere bruge kylling, så er det bestemt også en mulighed. Og har man en rest oksesteg i fryseren, fx rester af culotte, roastbeef og lignende, så kan det også snildt skæres i tynde strimler og bruges.

Lørdag – Lørdag aften skal vi have moules frites. Ellers sagt på godt dansk – muslinger og fritter. Den skønneste ret bestående af hvidvinsdampede blåmuslinger med fløde, ovnfritter og aioli til at dyppe i. Vi har spist moules frites både i Frankrig, i Belgien og i Danmark og det er og bliver altså en af vores livretter.

Søndag – Jeg er generelt vild med de engelske “pot pies”, bestående af en stuvning, fx høns i asparges, der dækkes med et lag butterdej og bages i ovnen. Denne her skønne kyllinge pot pie med kartoffellåg er en videreudvikling af den klassiske pot pie med butterdej, hvor dejen er erstattet af tynde kartoffelskiver. En rigtig familielivret, som jeg allerede ser frem til.

Ugens lækkeri – Jeg elsker blommegrød og nu er der så småt begyndt at dukke lækre blommer op i butikkerne. Det skal selvfølgelig udnyttes og jeg vil glæde mig til at lave en portion blommegrød til dessert i den kommende uge.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)