Madplan til uge 32.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 32

En ny uge og en ny madplan. Nemlig madplan til uge 32. Og dermed tager vi også hul på august måned og sensommeren. Jeg er generelt vild med sensommeren og glæder mig allerede til de næste par måneder. Men eftersom jeg i forvejen synes, at tiden flyver afsted og går alt for hurtigt, så forsøger jeg at tage en dag ad gangen og glæde mig over de mange små ting.

I denne her uge glæder jeg mig blandt andet til, at vi skal fejre Mortens fødselsdag. Jeg glæder mig over, at vi snart har sommerferie. Og så glæder jeg mig som altid til at spise en masse lækker mad. Især ser jeg frem til lørdag aften, hvor der er indbagt mørbrad med butterdej på menuen. Et rigtig 80’er hit, som jeg ALDRIG bliver træt af.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 32.

Mandag – Ugen starter på bedste vis med en lækker grøntsagslasagne med bechamelsauce, som jeg er blevet mindst lige så vild med, som den klassiske lasagne med oksekød. Faktisk har jeg narret flere, som ikke har villet tro på, at der slet ikke er kød i lasagnen. Man behøver jo ikke lige starte med at nævne det, men kan blot nøjes med slet og ret at kalde retten for lasagne.

TirsdagKylling i fad med estragon er nem og lækker hverdagsmad, men jeg ville aldrig tøve med, også at servere den for gæster. En skøn ret, som vi får med kogte ris og en blandet salat eller dampet grønt. Det afhænger lidt af det vejrlige og indholdet i grøntsagsskuffen.

Onsdag – Det er igen ved at være tid til denne her lækre sensommersuppe, som jeg laver på alle de skønne råvarer, som har sæson her i sensommeren. Og det kan vi vel efterhånden godt tillade os at kalde årstiden.

Torsdag – Morten har fødselsdag torsdag, så han har fået lov til at vælge menuen. Han kom vi frem til, at det er alt for længe siden, at vi har fået en tunroulade med laks og rejer, så det bliver det. Med salat til og måske en creme fraiche dressing med masser af friskhakket dild fra haven.

FredagHasselback pizzakartofler er en slags hybrid imellem pizza, bagte kartofler og hasselback kartofler. Og de smager altså helt forrygende og er desuden et hit hos de fleste børn. Kartoflerne kan sagtens spises som tilbehør, men herhjemme ender de ofte med at udgøre en let hovedret og så får vi salat og dressing til. Og eftersom det er fredag, skal der selvfølgelig også være plads til chips med dip og bland-selv slik bagefter.

Lørdag – Det er noget så længe siden, at vi sidst har fået en klassisk, indbagt mørbrad med butterdej. Et rigtigt 80’er hit. Man kan sagtens servere kartofler og sauce til mørbraden, men jeg synes hurtigt, at det bliver lidt tungt. Derfor får vi som regel bare en salat til mørbraden og måske lidt ovnristede kartofler, hvis vi er meget sultne. Jeg overvejer, om det skal være en klassisk broccolisalat.

Søndag – Det er ikke sååå længe siden, at vi har fået stegt flæsk, men paneret flæsk derimod, det er vidst efterhånden flere år siden. Den klassiske mormorret ryger derfor på menuen søndag. Det klassiske tilbehør er vidst persillesauce og kartofler, men en løgsauce er også ret brugt. Og så forestiller jeg mig, at stuvede ærter og gulerødder også vil være lækkert. En ting er i hvert fald sikkert, vi skal have nyopgravede kartofler fra haven til.

Ugens lækkeri – Eftersom Morten har fødselsdag skal han selvfølgelig have en lagkage. Og det bliver igen denne her rutebilslagkage med jordbær, som jeg havde kæmpe succes med, da jeg lavede den i forrige uge.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Brian
3 år siden

Hvad hvis man gerne vil have indkøbsliste nu og det er søndag?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)