Så ramte hedebølgen sørme. Efter en halvkold juli med kun 2 reelle sommerdage (ifølge DMI), så lægger august hårdt fra start og jeg sidder her, og laver madplan til uge 33, i 32°C varme. Heldigvis har jeg både skygge og masser af kolde drikke, så mon ikke det går.

Det er straks lidt værre med appetitten. For som hos så mange andre, så forsvinder vores appetit lidt, når det er rigtig varmt. Alligevel satser jeg på en skøn uge med lette sommerretter og salater og et par gode klassikere i weekenden. Og så glæder jeg mig til at lave årets første portion hybenmarmelade med vanilje og spise masser af vandmelon.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og email og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Madplan til uge 33.

MandagKylling i fad med hasselback kartofler er en både nem og lækker mandagsret. Alle ingredienser skal samles i ét og samme fad og så en tur i ovnen. Vi får salat og måske også en agurkesalat ved siden af.

Tirsdag – Jeg er vild med pastasalater og laver gerne en kæmpe portion, så der også er til frokost. I denne her uge bliver det en cremet pastasalat med tun og grønt, som også et hit blandt fiskekræsne børn.

Onsdag – Det kan godt være, at kartoflerne ikke længere er heeelt nye, men ikke desto mindre så er det altid lækkert med en kartoffelmad. De her kartoffelmadder er toppet med avocado og bacon og masser af andre gode ting, og de kan sagtens gøre det ud for en let aftensmad.

Torsdag – Jeg har været inde i en periode med indisk mad. Der er således blevet leget med massevis af krydderier og ugens kødfrie indslag bliver da også på en lækker, indisk dhal med kartofler, blomkål og linser. Tilbehøret er selvfølgelig naanbrød og måske også en kølig raita med agurk.

Fredag – Der er altså noget hyggeligt over at spise pizzaer om fredagen. En helt perfekt optakt til weekenden, synes jeg. Og i denne uge bliver det pizzaer på blomkålsbund. Ikke for at være specielt sund, men ganske enkelt fordi, det smager virkelig godt. Jeg kommer tomatsauce, frisk mozzarella og lufttørret skinke på mine pizzaer, og pynter desuden med frisk basilikum og oliven, men det bestemmer man jo selv.

Lørdag – En mørbrad er jo altid lækker og lørdag aften skal vi have denne her skønne mørbrad i flødesauce med estragon. Jeg har fransk estragon i haven, så det bruger jeg selvfølgelig, men man kan også sagtens bruge tørret estragon. Tilbehøret bliver formentlig ris og en blandet salat, men kartofler er også lækkert.

Søndag – Ikke helt wienerschnitzler og heller ikke helt karbonader, men derimod wienerkarbonader. Et hit fra mormor-køkkenet og en rigtig familiefavorit hjemme hos os. Jeg serverer med brasede kartofler og ærter, ligesom en klassisk wienerschnitzel, men det bestemmer man jo helt selv.

Ugens lækkeri – De smukke, orange-røde hyben er ved at være modne, så nu er det tid til at lave hjemmelavet hybenmarmelade med vanilje. Hyben er lidt besværlige at rense, men forleden fik jeg et tip med at halvere dem og komme dem i fryseren. Så skulle kernerne eftersigende næsten “rasle” ud af de frosne frugter. Jeg ved ikke, om det virker, men det skal i hvert fald prøves.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)