Madplan til uge 36.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 36

Så er det blevet tid til en madplan til uge 36. Jeg er dog ikke sikker på, hvor meget vi selv kommer til at spise med, for som nogle af jer måske ved, så holder vi ferie for tiden. Som så mange andre har vi valgt at blive hjemme i Danmark i år, men vi har stadig lagt en masse skønne planer. Vi har således netop været et par dage i Skagen og ved vestkysten. I disse dage befinder vi os i København og om en uges tid, sætter vi kursen mod Bornholm, som vi skal besøge for første gang.

En enkelt smuttur (dagstur) til grænsen og Flensborg er det også blevet til, så man kan vidst roligt sige, at vi når fra den ene ende af landet til anden i løbet af ferien. Indimellem har vi også nydt et par dage herhjemme, og så er det altså fantastisk, at der trods alt er bare en smule styr på aftensmaden. Både så jeg har en idé om, hvad vi skal have at spise, men også så vi ikke ender med at få købt en helt masse ind, som alligevel ikke bliver brugt og ender med at blive smidt ud. Der er jo ingen grund til et øget madspild, bare fordi vi har en masse skønne planer.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 36.

MandagTarteletter med høns i asparges kan vi spise hele året, så det bliver mandagens menu. Bruger man et par kyllingebryster til tarteletfyldet, kan man desuden have hele herligheden klar på 30-45 minutter og så man kan snildt servere tarteletter på en hverdag.

Tirsdag – Jeg har spottet de første græskar i butikkernes grøntafdelinger, så nu er det igen ved at være tid til græskarsupper, som hører til blandt mine favoritter. Og denne her ovnbagte græskarsuppe med hokkaido er bestemt ingen undtagelse.

OnsdagBoller i karry med ris. En af Familien Danmarks livretter og sådan er det selvfølgelig også herhjemme hos os, hvor den skønne ret er på menuen med jævne mellemrum. Jeg kommer æbletern i min karrysauce, men saucen kan selvfølgelig også laves helt plain.

Torsdag – Jeg er desværre ikke nogen ivrig svampejæger, som kan spotte alle de lækre spisesvampe. Til gengæld har jeg spottet massevis af svampe i butikkerne, så torsdag aften skal vi have svampe a la creme. Svampe a la creme kan både laves med blandede svampe og helt almindelige champignons – det bestemmer man selv. Jeg serverer gerne svampene på ristet brød med blandet salat, men den gode svampesauce er også lækker til pasta eller mørbradbøffer.

Fredag – Vi har netop været et par dage i Skagen og inspireret af alle de mange lækre skaldyr, som vi spiste, skal vi have hvidløgsgratinerede jomfruhummere. Måske er jomfruhummere mest en forret, men med en god salat og lækkert brød til kan de sagtens spises som hovedret. Mængden af jomfruhummere afhænger lidt af appetit og hummernes størrelse, selvfølgelig. Jeg vil nok beregne 4-8 jumfruhummere pr. person.

Lørdag – Lørdag aften skal vi en tur i texmex køkkenet og have en skøn, mexicansk lasagne med salat. En hybrid imellem lasagne, taco og burritos, som altid er populært herhjemme. Jeg gør det nemt og køber et par breve færdiglavet taco spicemix, men jeg kan virkelig anbefale, at man blander sit eget taco krydderi.

SøndagKalkunlår med rodfrugter er skøn simremad uden at der på nogen måde går regn, rusk og store stegegryder i den. Lækker sensommermad som er dejlig nem at lave og som jeg synes passer perfekt til september måned. Kniber det med at skaffe kalkunlår, så prøv i Lidl. De har dem ofte.

Ugens lækkeri – Det er alt for længe siden, at jeg sidst har bagt kokosmakroner. Men sådan en saftig makron med mørk chokoladedyp skal altså til engang imellem, så i den kommende uge skal der laves en portion.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)