Uge 42. Det smager lidt af efterårsferie, ik? Efterårsferien opstod oprindeligt, fordi børnene på gårdene blev hjemme fra skole for at hjælpe til med kartoffelhøsten. Da man fandt ud af, at børnene ganske enkelt ikke dukkede op i skolen, indførte man derfor en uges “ferie” midt på efteråret og kaldte den kartoffelferie. Jeg holder nu ikke ferie i uge 42, for vi har ikke rigtigt nogle kartofler, som skal tages op. Selvom køkkenhavens sidste kartofler faktisk blev gravet op i sidste uge. Til gengæld er jeg klar med en madplan til uge 42. Og der er selvfølgelig et par skønne kartoffelretter på menuen.

Husk, at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Madplan uge 42.

MandagKarrysuppe med kylling og ferskner. En mild og cremet suppe, som altid vækker begejstring herhjemme. Bryder man sig ikke om frugt i maden, så kan man droppe fersknerne og nøjes med at komme saften i suppen. Fersknerne kan så evt. spises til dessert i stedet. Kylling kan desuden erstattes af store rejer.

Tirsdag – Quesadillas er både nem og lækker texmex. Og de her quesadillas med kartofler, ost og spinat er bestemt ingen undtagelse. Har man ikke lyst til vegetarmad, så kan man komme en skive kogt eller lufttørret skinke i hver quesadilla. Det smager virkelig godt

Onsdag – Ugens fisk bliver en lækker ovnbagt laksefilet med sennep og honning. Tilbehøret bliver de her skønne foliekartofler og hvis ikke det regner, kunne jeg sagtens finde på at tænde gasgrillen og tilberede pakkerne på den. Alternativt ryger pakkerne i ovnen.

TorsdagCannelloni med spinat og ricotta er italiensk comfort food, når det er allerbedst. Og jeg glæder mig allerede til ugens kødfrie indslag. Jeg regner med at lune et hvidløgsflute fra fryseren som tilbehør.

Fredag – Man går aldrig galt i byen med en lækker, langtidsstegt flæskesteg med knasende sprøde svær. Det kan måske lyde lidt voldsomt at gå i gang med at lave flæskesteg fredag aften, men når først stegen er sat i ovnen, så er der ikke mere arbejde der. Vi skal have kartofler og rødkålssalat med druer, appelsin og valnødder til stegen, men en klassisk flæskesteg med hele tilbehøret er jo også superlækker.

Lørdag – Der er igen dukket vildtkød op i butikkerne, og jeg har længe glædet mig til en rigtig lækker vildtgryde med svampe og rodfrugter. Jeg serverer som regel gryden med ristede kartofler eller hasselback kartofler og waldorfsalat med druer og valnødder. Men kartoffelmos eller rodfrugtmos er også virkelig lækkert.

Søndag – Resterne af fredagens flæskesteg ryger i en lækker omgang biksemad med cocktailpølser og spejlæg. Vil man ikke have biksemad, så kan man også bruge resten af stegen til flæskestegssandwiches. Er sværen blevet blød, så læg den på et stykke køkkenrulle og giv den et par minutter i mikroovnen. Så bliver den knasende sprød igen.

Ugens lækkeri – Har man børn, som har efterårsferie, så er det hyggeligt at gå i køkkenet og lave noget sammen. De her sprøde popcorn med saltkaramel er et hit både hos store og små. Og så er de ret hurtige at lave.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)