Madplan til uge 51.

1 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 51

Så nåede vi årets sidste madplan, nemlig en madplan til uge 51. Madplanen holder en lille juleferie i uge 52 og 53. Jeg synes ikke, det kan betale sig, at lave en plan for de par dage, som er tilbage, når først vi har trukket lille juleaften, juleaften, 1. juledag, 2. juledag, nytårsaften og 1. januar ud af ligningen.

Lille juleaften har de fleste familier jo i forvejen hyggelige traditioner, og mange får risengrød. I min familie samles vi hos mine forældre, hvor der pyntes juletræ, og menuen står gerne på smørrebrød fra den lokale delikatesse.

Den 25. december er årets mest afslappede dag. Vi spiser en hyggelig julebrunch, slapper af og ser julefilm og så spiser vi rester fra julemiddagen til aftensmad. 2. juledag holder vi gerne familiejulefrokost, og det gør vi også i år, selvom vi kun bliver de allernærmeste. For vi følger selvfølgelig regeringens anbefalinger ift. corona. Faktisk bliver vi nøjagtigt de samme, som vi er juleaften og det gælder også for nytårsaften.

Afslutningsvist vil jeg gerne benytte lejligheden til at ønske alle Jer følgere af mine madplaner en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår. Mon ikke vi alle efterhånden glæder os til at tage afsked med 2020? Jeg vender tilbage med en madplan for uge 1 lørdag d. 2. januar, 2021.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 51.

Mandag – Ugen starter nemt og lækker med denne her skønne broccolitærte med bacon, som oven i købet hører til blandt de nemmeste madtærter, som jeg kender. Jeg tror, at det bliver med en købt bund fra supermarkedet køledisk denne gang, men det er jo altid lækkert med en hjemmelavet bund.

Tirsdag – Jeg holder fast i de gode, varmende supper i løbet af hele vinteren og i denne uge bliver det en skøn tomatsuppe med tortellinier. En nem og lækker suppe, som er et rigtigt familiehit og så bestemmer man jo selv, om suppen skal være vegetarisk, afhængig af hvilke tortellinier man vælger

Onsdag – Vi skal have kylling i sur-sød sauce. En klassiker fra kinagrillen og de kinesiske restauranter, men det er virkelig nemt at lave sin egen sur-sød sauce og så bestemmer man jo også selv, hvor mange og hvilke grønsager, saucen skal indeholde. Jeg serverer ris ved siden af.

Torsdag – Jeg er vild med kartoffelfrikadeller, som både kan gøre det ud for tilbehør og selvstændig hovedret på de kødfrie dage. I denne uge snupper vi de dellerne som hovedret med tilbehør af ovnbagte rodfrugter og en god creme fraiche dressing. Men kartoffelfrikadellerne er også skønne med persillesauce og råkostsalat til.

Fredag – Ingen jul uden en klassisk flæskestegssandwich og sådan en skal vi have fredag aften. I en helt traditionel udgave med rødkål, agurkesalat og mør og saftig flæskesteg med knasende sprøde svær. Måske lige en juleøl i glasset – så bliver det ikke meget bedre.

Lørdag – Menuen står på moules frites – dampede blåmuslinger med fløde og hvidvin og tilbehør af hjemmelavede pommes frites. En klassiker og en livret her i huset, som jævnligt er på menuen. Faktisk henter vi ofte blåmuslingerne i Vejle Fjord, men jeg tror nu bare, at jeg satser på fiskehandleren i denne omgang.

Søndag – Søndag skal vi have grønlangkål og kogt hamburgerryg. Et rigtigt jule- og nytårshit, ikke mindst her i det sydlige Jylland, hvor jeg kommer fra. Udover hamburgerryg kan man servere brunede kartofler til grønlangkål. Og så selvfølgelig kålpølser, som intet har med kål at gøre, men bare hedder sådan, fordi de serveres som tilbehør til kål.

Ugens lækkeri Hjemmelavede flæskesvær. Både hos slagteren og i supermarkederne kan man købe strimler til hjemmelavede flæskesvær og de er supernemme at lave. Perfekte som snack, i en hjemmelavet flæskestegssandwich, eller hvis der skal være ekstra mange sprøde svær på flæskestegen juleaften.

1 Kommenter
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne Mette Hansen
2 år siden

Hej Anne-Kathrine.
Tak for din sidste madplan for i år. Du har ret i, at det ikke kan betale sig, at sende flere ud i år, for man kører nok sine egne traditioner op til jul og mellem jul og nytår. Du skal vide at vi er meget glade for dine ugeplaner og vi kører meget efter dem både i hverdagen og i weekenden, så vi glæder os til at få nye i det nye år.
Vi vil ønske dig og din familie en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår, og vi håber ligesom dig, at denne grimme virus snart forsvinder.
Mange glædelig julehilsner fra
Anne Mette Hansen

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)