Julestemningen har for alvor indfundet sig herhjemme, hvor vi både har bagt julesmåkager, lavet brændte mandler og holdt den hyggeligste klippe-klistre dag med familien og rigeligt med æbleskiver og hjemmelavet gløgg. Der jules med andre ord på alle tangenter og selvfølgelig også på ugens madplan til uge 50.

Ugens godbid er en vaskeægte konfektklassiker, nemlig en marcipanroulade med fyld af blød nougat. Og har man ikke planer om at lave uanede mængder af julekonfekt, så kan jeg virkelig anbefale sådan en basse. Den er nem at lave og vækker glæde hos de fleste. Og så er det altså noget så hyggeligt, at man lige kan skære sig en enkelt skive eller to til en god kop kaffe eller te. Perfekt til en stille stund midt i juletravlheden.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan til uge 50.

MandagBoller i karry. Vi starter ugen med den klassiske familielivret. Denne her udgave er pimpet med æbler, så den er ekstra lækker, men de kan sagtens udelades. Tilbehøret bliver selvfølgelig kogte ris.

Tirsdag – Det er efterhånden længe siden, at vi sidst har fået pasta med flødeost, bacon og ærter. Men den skønne ret er ikke bare både nem og hurtig, den er også superlækker, så den skal på menuen tirsdag aften.

Onsdag – Ugens suppe bliver en gulerodssuppe med appelsin og chili. En skøn og smagfuld suppe, som giver varmen på en kold vinterdag. Suppen er med røde linser, som bidrager med både mæthed og fylde, men vil man ikke bruge linser, så kan de sagtens udelades. Så skal man bare holde lidt igen med bouillonen i suppen, da linserne suger en hel del væde.

TorsdagHjemmelavede fiskefrikadeller er altid et hit hjemme hos os og hvis bare man har en food processor eller en god blender, er det ret nemt at lave fiskefarsen selv. Jeg laver altid remouladedip til fiskefrikadellerne, men derudover tænker jeg, at vi bare skal have godt, nybagt rugbrød til. Kogte eller ovnristede kartofler er selvfølgelig også en mulighed.

Fredag – Fredag bliver pizza night og jeg glæder mig til deep pan pizza med pepperoni. Jeg er vild med den tykke bund, men selvfølgelig kan man også rulle dejen helt tyndt ud som traditionelle, italienske pizzaer. Og mht. toppingen er der jo frit slag. Vi får friske grøntsager i stave med en god dip til, men det er jo smag og behag.

Lørdag – Lørdag skal vi have indbagt mørbrad med butterdej. Og selvom den indbagte mørbrad muligvis er “so last year”, så smager den altså stadig ret godt. Jeg regner med at servere ovnbagte rodfrugter og en eller anden form for kålsalat til mørbraden, men ristede kartofler og bearnaise- eller whiskysauce er også godt.

Søndag – Jeg har sådan fået lyst til glaseret hamburgerryg med sennep og brun farin, så det skal vi have i weekenden. Tilbehøret bliver ret klassisk i form af en portion flødekartofler og lidt dampet grønt.

Ugens lækkeri – Ingen jul uden hjemmelavet julekonfekt og en rigtig juleklassiker, nemlig en konfektrulle med marcipan og nougat. Rullen er også oplagt som værtindegave, hvis den pakkes ind i cellofan og får en sløjfe på.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)