Så nåede vi hele vejen rundt. 2020 er til ende og vi starter endnu engang ved uge nummer 1, hvilket jeg synes, er lige underligt hver gang. Jeg vænner mig vidst aldrig helt til, at tiden bare flyver afsted og at årstiderne nærmest står i kø for at afløse hinanden. Til gengæld kan jeg med sikkerhed sige, at vi nok ikke er mange, der sådan for alvor kommer til savne 2020, der som bekendt har været et år helt uden sammenligning.

Madplanen har holdt en lille juleferie i de sidste par uger. Vi har spist masser af jule- og nytårsmad, en lille julefrokost og ikke mindst masser af skønne rester. Men nu er jeg tilbage, for madplanen kan vi sørme ikke undvære, når hverdagen igen gør sit indtog.

Til gengæld har jeg lavet en lille ændring i opsætningen, så der nu også er billeder af retterne til de enkelte dage. Jeg tænker, at det vil gøre det hele lidt mere overskueligt. Men derudover fungerer madplanen selvfølgelig præcis på den plejer. Og ovenpå al den gode julemad trænger vi virkelig til noget helt klassisk hverdagsmad og godt med grøntsager.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan til uge 1.

Mandag.

Selvom julen er ovre, er der stadig et par vintermåneder tilbage, som vi skal igennem og de skal fyldes med gode gryderetter og varmende supper. Ugen starter på bedste vis med en gulerods-porresuppe, som får en skøn smag og bliver dejlig cremet, når den tilsættes pikantost. Let og lækkert.

Gulerods-porresuppe med pikantost…

Tirsdag.

Tirsdag står menuen på en skøn gryderet, nemlig spansk kylling med chorizo og oliven (som selvfølgelig kan udelades). Den krydrede kylling i tomatsauce med røget chorizo er skøn med kogte ris (eller bulgur, perlebyg mm) og dampet grønt eller salat ved siden af. Men et godt brød med sej krumme og sprød skorpe eller ristede kartofler er også et hit.

Spansk kylling med chorizo…

Onsdag.

Onsdag skal vi have en af mine lasagnefavoritter, nemlig denne her spinatlasagne med bechamelsauce. Lasagnen er ret enkelt at lave og samtidig noget så lækker. Selvom lasagnen er spækket med spinat, foreslår jeg en god salat, fx en kålsalat, ved siden af lasagnen. Salat og lasagne er altid en god kombination.

Spinatlasagne med bechamelsauce…

Torsdag.

Mit bud på et græsk farsbrød med feta og oliven og små ristede kartofler. Oliven kan selvfølgelig udelades, hvis ikke man bryder sig om dem. Herhjemme er det fx kun mig, der spiser oliven. Vil man gerne have lidt “dyppelse” til farsbrødet, så kan jeg anbefale en god tzatziki.

Græsk farsbrød og ristede kartofler…

Fredag.

Jeg bliver aldrig træt af denne her skønne rejesalat med forårsløg, chili og mango, så den er på menuen herhjemme med jævne mellemrum. Ikke mindst her efter jul, er det skønt med en lækker og krydret rejesalat med godt brød og måske en blandet salat ved siden af. Perfekt start på weekenden.

Rejesalat med mango og chili…

Lørdag.

Kylling i fad med karry og ananas. En variant over den klassiske kylling i karry, som tilberedes i ovnen og jeg synes, den er forrygende lækker. Men nu er jeg jo også kæmpe fan af “mad i fad” 🙂 Jeg serverer fadet med ris og dampet grønt, fx ærter, broccoli og gulerødder. Og vil man ikke have kylling, så kan fadet også laves med koteletter.

Kylling i fad med ananas og karry…

Søndag.

Jeg er fuldstændig vild med de her rodfrugtpizzaer med rød pesto, lufttørret skinke og rucolasalat på toppen og jeg glæder mig altid, når de står på menuen. De er dejligt nemme at lave, fordi man ikke skal ælte og udrulle pizzadej, men derudover smager de også bare forrygende. En rigtig vinterpizza, som man selvfølgelig kan toppe med alt muligt. Fyldet må dog gerne være lidt “saltet” for at opveje de søde rodfrugter.

Rodfrugtpizza med pesto og skinke…

Ugens lækkeri.

Rugbrødschips kan man købe i stort set alle supermarkeder og i mange bagerforretninger. Men det er både nemt og lækker at lave sine egne rugbrødschips med hvidløg og havsalt, og oliemængden er ofte væsentlig mindre. Og så er det desuden et glimrende “Stop spild af mad” projekt, hvis man har en rest tørt rugbrød liggende.

Rugbrødschips med havsalt og hvidløg…

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)