Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 3.

8 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 3

Så blev det tid til at tænke på en madplan til uge 3. Før vi får set os om, er januar gået, og årets mest “udskældte” måned er til ende. Jeg har bestemt ikke opgivet sne og frost, men jeg synes, at vi er blevet lidt “snydt” her i Vejle. I hvert fald når jeg ser de mange fine snebilleder, fra andre dele af landet, der flittigt deles på facebook og Instagram.

I skal forresten være mere end velkomne til at følge min instagramprofil, hvis I har lyst. Den hedder madenimitliv – selvfølgelig 🙂 – og på Instagram deler jeg ikke bare alle mine madbilleder, men også billeder af alt det, der rører sig bag bloggen og i min hverdag 🙂

Og så tilbage til maden og min madplan til uge 3, for jeg fortsætter ufortrødent med lækker vintermad og comfort food. Vintermad der varmer er jo altid rart på denne her tid af året, uanset om vi har kulde, frost og sne eller ej.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 3.

Mandag.

Jeg har lyst til texmex og det bliver i form af denne her skønne tacopande med krydret oksekød. Jeg serverer gerne kogte ris og sprøde tortillachips til tacopanden, men lune tortillapandekager eller sprøde tacoskaller er også lækkert. Eller bare et stykke godt brød.

Tacopande med krydret oksekød…

Tirsdag.

Tirsdag aften står menuen på en lækker rodfrugtgratin med bl.a. pastinakker og gulerødder og lidt ost på toppen. Nem og lækker aftensmad, der både kan gøre det ud for tilbehør og selvstændig hovedret med en god salat og brød til. Vi snupper gratinen som hovedret.

Rodfrugtgratin med timian…

Onsdag.

Indimellem skal vi altså bare have et helt klassisk stjerneskud med en stegt og en dampet fiskefilet og rejer. Nem og lækker aftensmad, og så er det jo noget så hyggeligt med et glas køligt hvidvin til. Vidste I for øvrigt, at det var Ida Davidsen, der opfandt stjerneskuddet? Jeg anede det ikke, men hørte det for nyligt.

Stjerneskud med laks og rejer…

Torsdag.

Denne her varmende vintersuppe indeholder ikke så få af vinterens skønne råvarer, såsom porre, pastinakker, jordskokker og kartofler. En nem og lækker grønsagssuppe, som nok skal give varmen på en kølig vinterdag. Jeg serverer som regel en eller anden form for fyldigt madbrød ved siden af og så bliver alle mætte og tilfredse.

Varmende vintersuppe…

Fredag.

Stegte nudler med grøntsager og kødboller. En asiatisk variation over den kendte Lady og Vagabonden klassiker med spaghetti og kødboller og en livret herhjemme. Kødbollerne er ikke vanvittigt stærke, men selvfølgelig tilpasser man bare opskriften, så den passer til hele familien. Grofthakkede, saltede peanuts på toppen er et HIT.

Stegte nudler med kødboller og grønt…

Lørdag.

Vi skal have helstegt kylling i fad med hasselback kartofler. En meget simpel lørdagsmiddag, hvor alt tilberedes i ét og samme fad i ovnen, hvilket næsten ikke kan være nemmere. Vi spiser den dejlige stegesky, som lægger sig i bunden af fadet og ligesom samler sig om kartofler, men vil man gerne have ekstra sauce, så kan man evt. lave en paprikasauce.

Kylling i fad med hasselback kartofler…

Søndag.

Ugen slutter med et besøg i mormorkøkkenet, hvor menuen står på farsede porrer med brun sauce og kartofler. Foretrækker man hvid sauce med muskat, så er det selvfølgelig også en mulighed, og porrerne kan også spises til rugbrød eller med bagte rodfrugter.

Farserede porrer med brun sauce…

Ugens lækkeri.

Selvom julen er ovre kan det stadig være rart med lidt at varme sig på. Især på en kold vinteraften. Denne her krydrede æbledrik kan nydes af både børn og voksne (evt. tilsat lidt alkohol) og den er oplagt til sofahygge og som en lille pre dinner drink, som man kan nippe til, imens man forbereder aftensmaden.

Varm krydret æbledrik…
Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Helle Jørgensen
3 år siden

Hej Anne-Kathrine.
Jeg følger andre bloggere med opskrifter, og dér kan jeg altid læse andre læseres indlæg, kommentarer og spørgsmål.
Det kan jeg ikke med dine…
Er det fordi du ikke får kommentarer, eller hvad er grunden?
Mvh. Helle Jørgensen

VenterPaaVinBlog
3 år siden

Der er et gedint læs sne her i Aalborg, du meget gerne må hente for min skyld 😉

Simon
3 år siden

Kan man bruge hvid spiritus i æbledrikken?

Hanne Bispeskov
3 år siden

Jeg vil gerne modtage gratis madplan