Så får januar lige straks ende. Vi har bogstavelig talt gået os igennem den første måned i 2021, og nu er vi klar til februar og en madplan til uge 5. Uge 4 var kold og frostklar og det ser ud til at fortsætte ind i uge 5, så jeg har fyldt madplanen med et par gode og varmende vinterretter fra ovnen.

Derudover er der en lækker aspargessuppe på min madplan til uge 5, og så har jeg spottet de første stenbiderrogn hos fiskehandleren. Stenbiderrogn er jo en rigtig forårsbebuder, så selvfølgelig skal vi have blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg. Jeg har faktisk også set vintergækker og pilegrene med de første, dunede gæslinger på nogle af vores mange gåture, så alt i alt går det imod forår.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan til uge 5.

Mandag.

Baconruller på porre-kartoffelbund. En skøn ret med kartofler og porrer, frikadellefars og bacon og så er det jo rigtig vintermad. Helt perfekt, at sætte sådan et boblende varmt fad på bordet, direkte fra ovnen, på en kold vinteraften.

Baconruller på porre-kartoffelbund…

Tirsdag.

Ugens kødfrie indslag bliver en lækker og cremet aspargessuppe. Opskriften er med friske, grønne og hvide asparges, men om vinteren/efteråret dropper jeg gerne friske asparges, og bruger i stedet en ekstra dåse asparges. Hvis man synes, kan man jo sagtens tilsætte et bundt friske, grønne asparges, selvom de ikke er i sæson. Og kan man ikke spise aspargessuppe uden kødboller, så tilsætter man selvfølgelig også bare det.

Aspargessuppe med friske asparges…

Onsdag.

Menuen står på en kyllingetærte af la cæsarsalat – en skøn kombination af tærte med kylling og den klassiske cæsarsalat. Jeg tror, jeg skærer lidt forskellige grøntsager i stave og laver et par gode dips til. Vi trænger til saft, kraft og knas på denne her tid af året.

Kyllingetærte a la cæsarsalat…

Torsdag.

Vi skal have flammkuchen med løg og lufttørret skinke. Frankrigs og Tysklands svar på pizzaen.Jeg serverer gerne en let, grøn salat vendt med en olie-eddike dressing ved siden af og så måske et glas kølig hvidvin.

Flammkuchen/tarte flambée…

Fredag.

Det er efterhånden blevet sæson for stenbiderrogn og det skal selvfølgelig fejres med en portion blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg. Det er vel ret beset en forret, men vi kan nu også godt finde på at købe en ordentlig portion rogn og så spise blinis til hovedret. Evt. suppleret med en rejemad.

Blinis med stenbiderrogn – lækre hjemmelavede blinis.

Lørdag.

Græsk moussaka med oksekød, kartofler og aubergine. Jeg er vild med den græske udgave af “lasagne” og serverer den gerne med hjemmelavet tzatziki, store oliven og godt brød. Tomatsalat med feta er også skønt. Man kan sagtens lave moussaka uden kartofler og blot nøjes med aubergine, men jeg synes, at kartoflerne giver en lækker fylde til retten.

Græsk moussaka med aubergine…

Søndag.

Wokmad er både nemt, sundt og lækkert og denne her wok med kylling og grøntsager er bestemt ingen undtagelse. Perfekt aftensmad på en søndag, fordi man uden problemer kan snige evt. “trætte” grøntsager fra grøntsagskuffen med i wokken og så er man klar til en helt ny uge. Er man ikke til nudler, så kan wokken sagtens laves med kogte ris.

Wok med kylling og nudler.

Ugens lækkeri.

Selvom der stadig er et par uger til fastelavn, så skal vi nu have hjemmelavede fastelavnsboller i den kommende uge. De her fastelavnsboller med hindbærskum er både lækre og supernemme at lave. I stedet for at lave wienerbrødsdej snyder jeg nemlig, og køber en pakke frosne fastelavnsboller, som blot skal bages. Bollerne kan efterfølgende fyldes med flødeskum, flødecreme og marmelade, eller hvad man nu kan lide.

Fastelavnsboller med hindbærskum…

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)