Madplan til uge 6.

6 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 6

Så skal vi i gang med at tænke på en madplan til uge 6. Før vi får set os om, så er februar gået og vinteren til ende. Alligevel fortsætter jeg ufortrødent med lækker vintermad, for comfort food og vintermad der varmer, er jo altid rart på denne her tid af året. Især ovenpå det forrygende snevejr, som vi havde forleden dag, og hvor alt blev dækket af et tykt lag sne.

Havens småfugle lider heller ikke ligefrem nogen nød, selvom jorden er dækket af sne. Jeg skal jeg da lige love for, at de forsyner sig fra mejsebolde, solsikkefrø, rosiner, fuglenødder og fedtkugler i fuglehuset. Der er med andre ord sørget for god mad til os alle.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 6.

Mandag.

Ugen starter på bedste vis med en pastatærte med kylling og broccoli. Det er virkelig nem mad og den eneste lille finte er, at der skal bruges tilberedt kylling til opskriften. Men det går jo heldigvis lynhurtigt lige at koge eller stege et par stykker kylling på panden.

Pastatærte med kylling og broccoli…

Tirsdag.

Det er godt nok ikke ligefrem sæson for tomater, men denne her skønne, hjemmelavede tomatsuppe kan snildt laves med gode dåsetomater og den smager altså fantastisk hele året rundt. En skøn varmegiver på en kølig vinteraften. Jeg serverer brød til suppen, men kogt pasta er også en mulighed.

Tomatsuppe – nem og lækker opskrift.

Onsdag.

Onsdag aften skal vi have svensk pølseret. Den klassiske gryderet med kartofler, pølser, løg og gulerødder i en cremet paprikasauce, som vi som regel får 2-3 gange i løbet af efteråret og vinteren.

Svensk pølseret…

Torsdag.

Ugens fisk bliver en lækker og cremet pastasalat med tun og grønt. Måske lidt sommerligt, men på denne her tid af året, hvor de tunge retter dominerer madplanen, synes jeg nogle gange, det kan være rart med noget lidt lettere. Og en pastasalat er jo altid lækker.

Cremet pastasalat med tun og grønt…

Fredag.

Al den gode julemad er efterhånden kommet så meget på afstand, at vi igen har lyst til and og flæskesteg med sprøde svær. Og lige præcis flæskesteg kommer der på fredagsmenuen, hvor vi skal have en lækker, hjemmelavet flæskestegssandwich med rødkål. Jeg køber en ekstra stor steg, så der er rester til biksemad søndag.

Flæskestegssandwich – klassisk og nem opskrift.

Lørdag.

Lørdagsmiddagen bliver en klassisk, engelsk shepherd’s pie bestående af kødsauce med et bagt låg af kartoffelmos på toppen. Retten er dog ikke mere klassisk, end at jeg laver den med hakket oksekød i stedet for lammekød og derfor har jeg ladet mig fortælle, at den egentlig bør kaldes en cottage pie.

Shepherd’s pie med chorizo og oksekød…

Søndag.

Ugen slutter med lækker hjemmelavet biksemad med spejlæg, lavet på resterne af fredagens flæskesteg, kartofler og måske en pakke gode cocktailpølser. Simpelt og lækkert, og er der gode rester i grøntsagsskuffen, fx forårsløg, rodfrugter, peberfrugt eller lignende, så ryger de også med i gryden.

Biksemad – min bedste opskrift på hjemmelavet biksemad.

Ugens lækkeri.

I den kommende uge vil jeg lave et grydebrød, som er noget nær verdens nemmeste brød. Dejen skal blot røres sammen, hæves og til sidst bages i en varm støbejernsgryde i ovnen. Normalt tager det ca 24 timer at lave et grydebrød pga den lange hævetid, men jeg har speedet processen lidt op og det her grydebrød skal “kun” hæve i 3 timer.

Hurtigt grydebrød…

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kirsten Bach -Jensen
2 år siden

Har ikke tidligere prøvet di e opskrifter men synes de ser spændende ud. Lige nu er jeg ved at bage din kanelkage sammen med mit barnebarn

Jens Andersen
2 år siden

Kære Anne-Katrine
Jeg er vild med din smag, når vi taler mad.
Jeg er 63 år og bor sammen med min Kirsten helt nede ved grænsen i Synnejylland.
Jeg GLÆDER mig til at modtage dine ugeplaner og lade mig inspirere.

Kærligt
Jens

Pia Ehrhorn
2 år siden

Tusind tak for god inspiration
Det ser så lækkert indbydende ud

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)