Så tager vi lige straks hul på foråret og det bærer min madplan til uge 9 selvfølgelig præg af. Jeg synes godt, at der må komme nogle lidt lettere retter på menuen, nu hvor vinteren officielt er slut. I denne uge bliver det blandt andet en kartoffelsalat med rejer og avocado samt en madroulade med skinke og salat.

Dog skal der også stadig være plads til et par gryderetter, inden den store stegegryde gemmes væk for sommeren, så vi skal også have god, gammeldags skipperlabskovs med rødbeder. Og så må jeg altså indrømme, at jeg har planer om at lave en lille portion hjemmelavede påskeæg. Godt nok er der stadig en måneds tid til påske, men marcipanæggene er begyndt at dukke op i butikkerne. Og det er altså lidt hyggeligt at lave sine egne æg.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan til uge 9.

Mandag.

Selvom det er blevet forår, så er vi trods alt kun i starten af marts og det er stadig skønt med en lækker skål suppe at varme sig på om aftenen. I denne uge bliver det en lækker og cremet peberfrugtsuppe.

Peberfrugtsuppe – mild og lækker suppe.

Tirsdag.

Madroulade med skinke, salatgrønt og creme fraiche dressing. Skinken kan selvfølgelig suppleres med (eller erstattes af) kylling, bacon, pastrami, roastbeef eller hvad man nu synes, og man kan også lave en fiskeroulade med tun, rejer eller laks. En superlækker ret, som sagtens kan forberedes i god tid.

Madroulade med skinke og salatfyld…

Onsdag.

Der er godt nok stadig noget tid til, at vi kan nyde de første, danske kartofler. Men jeg må indrømme, at jeg fik forårsfornemmelser, da jeg spottede nogle fine, små kartofler forleden, så onsdag skal vi have denne her skønne kartoffelsalat med rejer, avocado og asparges. Let og lækker forårsmad og det kan vi nok efterhånden trænge til.

Kartoffelsalat med rejer og asparges…

Torsdag.

Skipperlabskovs hører til blandt mine absolutte “simreret-favoritter”. Og vi skal da lige nå at have endnu en portion, inden den store stegegryde gemmes væk for denne gang. Nemt, budgetvenligt og et rigtig familiehit, da de fleste børn er vilde med kombinationen af let mosede kartofler og kød.

Skipperlabskovs – min bedste opskrift.

Fredag.

Fredag bliver pizza night og jeg glæder mig til en lækker deep pan pizza med pepperoni. Jeg er vild med den tykke bund, men selvfølgelig kan man også rulle dejen tyndt ud som traditionelle, italienske pizzaer. Og mht. toppingen er der jo frit slag. Vi får grøntsager i stave med en god dip til, men det er jo smag og behag.

Deep pan pizza…

Lørdag.

Lammekødet er så småt begyndt at dukke op i butikkerne og hos slagteren, og jeg glæder mig allerede til lørdag, hvor menuen står på rosastegt lammeculotte. Lammekød og forår hører bare sammen. Flødekartofler er jo oplagte til lammekød, men i denne omgang skal vi have en skøn, græsk kartoffelsalat med peberfrugt og feta.

Rosastegt lammeculotte…

Søndag.

Vi snupper endnu en dag med græsk mad, for søndagsmenuen står på græske kødboller i fad med kartofler og peberfrugter. En skøn ret, som jeg regner med at servere med hjemmelavet tzatziki og måske også et godt stykke brød ved siden af.

Græske kødboller i fad…

Ugens lækkeri.

Ganske vist er der stadig lidt tid til påske, men med fastelavn overstået, nærmer vi os nu alligevel. Og jeg kunne sagtens finde på at lave en lille portion af de her skønne marcipanpåskeæg med daim i ugens løb. Bare som en hyggelig optakt til påsken.

Hjemmelavede påskeæg med daim…

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)