Så er jeg klar med en madplan til uge 11 og dermed er vi nået sådan ca halvejs igennem marts måned. Som tiden da bare flyver, og pludselig springer bladene ud og sommeren er over os. På madfronten sker der dog ikke det helt store på denne her tid af året. Vi befinder os ligesom imellem to årstider.

Det er ikke rigtigt vinter, når fuglene synger og temperaturerne er milde, men omvendt er det virkelig koldt om natten, og vi står op til rim i græsset og is på søen. Den store stegegryde er faktisk gemt væk og gået i vinterhi, men omvendt synes jeg også, at det er for koldt til, at jeg har lyst til at stå og fryse ved grillen. Så lige nu hygger vi os egentlig bare med helt klassisk hverdagsmad og det er jo heller ikke så ringe endda.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan til uge 11.

Mandag.

Denne her smørstegte kylling med spinat-flødesauce og frisk pasta er lynhurtigt blevet en rigtig hverdagsfavorit herhjemme. Nem, lækker og lækker – helt perfekt mad på en mandag.

Kylling med spinat og pasta – nem opskrift.

Tirsdag.

Denne her kikærtegryde med kartofler og masser af krydderier er både nem at lave og dejlig mættende. Jeg serverer gryderetten med en klat creme fraiche og lækkert brød til, men man kan også tilsætte ekstra væde til retten og lave den om til en suppe.

Kikærtegryde – opskrift på vegetarisk gryderet.

Onsdag.

Menuen står på en lækker spansk kylling med chorizo, som er noget så nem at lave og smager himmelsk. Tilbehøret bliver ris og måske en eller anden form for dampet grønt eller salat.

Spansk kylling med chorizo…

Torsdag.

Det er heldigvis sæson for stenbiderrogn lidt endnu, og det skal udnyttes. Torsdag aften står menuen på en lækker rejesalat med stenbiderrogn og er man ikke til rogn, så udelader man den selvfølgelig bare. Jeg serverer salaten med flutes til, men den er også lækker på franskbrød, i croissanter eller sandwiches og som fyld i bagte kartofler.

Hjemmelavet rejesalat…

Fredag.

Weekenden fejres med en lækker tacosalat, som jeg som regel serverer i en sprødbagt tortillakurv. Det er ikke spor svært at lave tortillakurve, men selvfølgelig kan man i stedet bruge sprøde tacoskaller eller tacoskåle. “Salaten” jo mest af alt en helt almindelig omgang texmex med krydret oksekød, salsa og blandede salatgrønsager.

Tacosalat i sprød tortillakurv…

Lørdag.

Lørdag aften står menuen på kogt hamburgerryg, som vi ikke har fået siden før jul. Dengang var det i en ret julede udgave med grønlangkål og brunede kartofler, men denne gang bliver det med et fad flødekartofler og en god salat til.

Flødekartofler – min bedste opskrift.

Søndag.

Resterne af lørdagens hamburgerryg skæres ud i fine tern og bruges som fyld i en lækker skinkestang af sprød butterdej med champignons. Nem aftensmad som er helt perfekt med en blandet salat til.

Skinkestang med flødeost og champignons.

Ugens lækkeri.

Der er godt nok stadig nogle uger til påske, men påskeæggene er for længst dukket op i butikkerne. Jeg kunne også sagtens forestille mig, at tage glæderne lidt på forskud og lave en portion påskeæg med kokos og chokolade i den kommende uge.

Påskeæg med kokos og chokolade…

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)