Så er det blevet tid til en madplan til uge 16. Og nøj hvor jeg håber, at I har haft glæde af det fantastiske forårsvejr, som vi har været så heldige at have i den sidste uges tid. Uanset om det så har været på terrassen, i haven, på altanen, under en gåtur eller måske på et tæppe i en nærliggende park.

Forårshumøret har selvfølgelig også smittet af på min madplan, så den er fyldt med lette og lækre forårsretter. Blandt andet glæder jeg mig til, at vi skal have pastasalat med kylling og bacon i en lækker avocadocreme. Pastasalaten er altid et hit herhjemme og desuden skøn til frokost eller i madpakken dagen derpå. Og så ser vi også frem til sæsonens første hotdogs med hjemmebagte pølsebrød og pølser tilberedt på grillen. Selvfølgelig serveret efter alle kunstens regler med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg samt agurkesalat.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan til uge 15.

Mandag.

Der er jævnligt pastasalat på menuen i løbet af forårs- og sommermånederne og denne her pastasalat med avocadocreme, kylling og bacon opfylder alle mine krav til en god og mættende salat – evt med lidt godt brød til.

Pastasalat med avocadocreme…

Tirsdag.

Jeg elsker kalkun og jeg glæder mig allerede til vi skal have et lækkert kalkunbryst fyldt med pikantost og bacon. Tilbehøret bliver spidskålssalat med avocado, blåbær og feta, som er en anden af mine favoritter. Og så skal der måske også lige en kartoffel til.

Kalkunbryst med pikantost og bacon.

Onsdag.

Onsdag er der kartoffelfrikadeller på menuen. Lækre og luftige “deller” lavet af kartoffelmos og stegt sprøde på panden. Hvis man synes, kan man sagtens bruge kartoffelfrikadeller som tilbehør til kødretter. Men denne her gang bliver det som kødfri hovedret med tilbehør af grøntsager med fløde-sennepssauce.

Sprøde kartoffelfrikadeller…

Torsdag.

Det er ved at være noget siden, at vi sidst har fået kylling i karrysauce med mango. Men det smager altså forrygende godt, så nu må det igen være tid. Selvfølgelig med kogte ris til.

Kylling i karrysauce med mango…

Fredag.

Noget af det bedste jeg ved, på denne her tid af året, er at lave hotdogs med hjemmebagte pølsebrød og gode pølser på grillen. På solfyldte forårsdage er der endda mulighed for, at man kan spise årets første aftensmad i det fri, hvis man starter lidt tidligt eller finder en solrig krog med læ.

Pølsebrød – opskrift på luftige hotdogbrød.

Lørdag.

Lørdag skal vi have en honningmarineret ørredside med citron og frisk timian. Jeg er ret vild med ørred, men foretrækker man laks, så kan man sagtens bruge en lakseside i stedet for. Tilbehøret bliver formentlig ovnristede kartofler og dampede asparges. Og måske min nemme, hjemmelavede hollandaisesauce.

Honningmarineret ørred (grill eller ovn).

Søndag.

Ugen slutter med mit bud på et græsk farsbrød med feta og oliven og små ristede kartofler. Oliven kan selvfølgelig udelades, hvis ikke man bryder sig om dem. Herhjemme er det fx kun mig, der spiser oliven. Vil man gerne have lidt “dyppelse” til farsbrødet, så kan jeg anbefale en god tzatziki.

Græsk farsbrød og ristede kartofler…

Ugens lækkeri.

Jeg er vild med iste og der er ikke meget, der slår et glas hjemmelavet iste med citron. Vi har ikke fået hjemmelavet iste siden sidste sommer, men med de skønne solskinsdage, som vi har i vente, er jeg sikker på, at det bliver vejr til at nyde et glas eller to.

Hjemmelavet iste med citron.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)