Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 17.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 17

Så tager vi lige straks hul på en ny uge. Og det betyder selvfølgelig også, at jeg er klar med en madplan til uge 17. Men uge 17 bliver ikke helt som de andre uger, for vi har jo en hel del helligdage drysset jævnt ud over forårsmånederne. Og i år falder Store bededag i uge 17.

Store bededag i sig selv er jo ikke noget særligt for de fleste af os. Bortset fra at det er en helligdag, selvfølgelig. Men aftenen før Store bededag spiser rigtig mange danskere varme hveder. Og det gør vi selvfølgelig også hjemme hos os. Faktisk spiser vi hvederne til aftensmad, så torsdagsmenuen står på hjemmebagte, varme hveder og jeg glæder mig allerede. Jeg elsker ristede, varme hveder og synes, at det er en af årets hyggeligste traditioner.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 17.

Mandag.

En tortillatærte er en supernem måde at lave tærte på, fordi bunden blot udgøres af en tortillapandekage. Herhjemme er tortillatærte med porrer og kyllingebryst et hit, men i bund og grund kan man bruge lige præcis den slags tærtefyld, som man allerbedst kan lide.

Tortillatærte med kylling og porrer – nem opskrift.

Tirsdag.

Ugens fiskeret bliver både let og lækker. Vi skal nemlig have en lakseroulade med flødeost på en bund af blandede salater med brød til. En lakseroulade serveres ofte som forret eller frokost, men det er nu også superlækkert som let aftensmad og desuden rigtig forårsmad. Og så er rouladen desuden dejlig nem at lave.

Lakseroulade med flødeost – nem forret.

Onsdag.

Cannelloni med spinat og ricotta er italiensk comfort food, når det er allerbedst. Og jeg glæder mig allerede til ugens kødfrie indslag. Jeg regner med at lune et hvidløgsflute som tilbehør.

Cannelloni med spinat og ricotta – nem opskrift.

Torsdag.

Aftenen før St. Bededag spiser vi selvfølgelig hjemmebagte, varme hveder. Og i min familie spiser vi dem til aftensmad med forskellige slags lækkert pålæg fra slagteren og gode oste. Den hyggeligste menu, måske også fordi det kun er den ene gang om året, og jeg glæder mig hvert år.

Hveder – opskrift på de bedste varme hveder.

Fredag.

Hjemmelavet ristaffel er sådan en hyggelig form for aftensmad. Og denne her opskrift på kylling i karry er oven i købet så nem, at man sagtens kan bruge lidt ekstra tid på at lave massevis af lækre toppings. En perfekt weekendmenu og en rigtig familielivret.

Madplan til uge 44 ristaffel

Lørdag.

For nyligt bagte jeg denne her bradepandepizza, som er en tro kopi af de pizzaer, min mor bagte, da jeg var lille. Det var inden, vi kendte til pizzaer med sprød bund og der dukkede pizzamel op i butikkerne. Og pizzaen blev så stor en succes herhjemme, at den ryger på menuen igen her i weekenden.

Bradepandepizza med tomatsauce, ost og pepperoni

Søndag.

Normalt er frikassé noget, som jeg forbinder med god tid og langtidssimrede høns og kyllinger. Men denne her kyllingefrikassé med sprøde grøntsager laves på et par kyllingebrystfileter, som kun skal koges i 15-20 minutter, og så er der ellers skøn søndagsmad fra mormorkøkkenet.

Kyllingefrikassé med sprøde grøntsager…

Ugens lækkeri.

Der er efterhånden ved at være store og flotte jordbær i de fleste supermarkeder, så nu er det vist igen tid til denne her skønne jordbærkage, som laves på allernemmeste vis på en bund af mazarinkage. Måske som en lille godbid til kaffen ovenpå hvederne torsdag aften.

Verdens nemmeste jordbærkage…

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens
2 år siden

Hej
Jeg undrer mig over, at der ikke er kartofler i din madplan.
Sundere end pasta, pizza og brød.