Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 21.

6 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan uge 21

Så er det igen blevet tid til at tænke på aftensmaden til den kommende uge, og jeg har fået strikket en madplan til uge 21 sammen. Jeg må indrømme, at jeg synes, at tiden flyver afsted. På trods af corona og diverse nedlukninger, som har fulgt os i løbet af hele foråret, så er vi alligevel allerede nået til uge 21. Snart skriver vi juni og så er halvdelen af året gået. Til gengæld er det også nu, at vi for alvor kan begynde at se frem til at frådse i alle de skønne, danske sommergrøntsager – og så må vi jo heller ikke glemme de danske jordbær.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 21.

Mandag.

Den første dag i ugen er lidt speciel, fordi det samtidig er den sidste dag i pinsen. Og jeg har planer om total afslapning og masser af hygge. Menuen står derfor på en bunke saltede, smørstegte kyllingelår, som er noget så lækre og vildt nemme at lave. Tilbehøret bliver formentlig friskbagt rugbrød med smør og hjemmelavet agurkesalat eller en god salat. Det må tiden vise.

Sprøde, saltede kyllingelår…

Tirsdag.

Boller i karry med ris. En af Familien Danmarks livretter og sådan er det selvfølgelig også herhjemme hos os, hvor den skønne ret er på menuen med jævne mellemrum. Jeg kommer æbletern i min karrysauce, men saucen kan selvfølgelig også laves helt plain.

Boller i karry – nem opskrift.

Onsdag.

Onsdag skal vi have en lækker og cremet aspargessuppe. Opskriften er med friske, grønne og hvide asparges, som er i sæson netop nu, og jeg kan varmt anbefale, at bruge friske asparges, når chancen byder sig. Kan man ikke spise aspargessuppe uden kødboller, så tilsætter man selvfølgelig bare det.

Aspargessuppe med friske asparges…

Torsdag.

Jeg elsker rejer og de her tigerrejer med masser af chili og hvidløg er bestemt ingen undtagelse. Skønne som forret eller en del af et større tapasbord, men vi spiser nu lige så tit rejerne som selvstændig hovedret med salat og godt brød til. 400 gr rejer passer perfekt som aftensmad til 2 personer – er man flere, vil jeg nok fordoble opskriften.

Tigerrejer med chili og hvidløg…

Fredag.

Fredag byder på en lækker grøntsagslasagne med bechamelsauce, som jeg er blevet mindst lige så vild med, som den klassiske lasagne. Faktisk har jeg narret flere, som ikke har villet tro på, at der slet ikke er kød i lasagnen. Man behøver jo ikke starte med at nævne det, men kan blot nøjes med, at kalde retten for lasagne.

Grøntsagslasagne med bechamelsauce.

Lørdag.

Lørdagsmenuen står på pramdragergryde. En form for mørbradgryde med bacon, som den serveres på de gamle pramdragerkroer (fx Svostrup Kro) langs gudenåen. Tilbehøret bliver ristede kartofler og så tænker jeg også, at vi skal have lidt dampet grønt.

Pramdragergryde med mørbrad og bacon…

Søndag.

Søndag aften skal vi have en lækker pastasalat med kylling, karry og bacon. Dejlig nem aftensmad og en perfekt afslutning på weekenden. Pastasalaten er for øvrigt også oplagt i picnickurven og i madpakkerne, hvis man mangler ideer til den slags.

Pastasalat med kylling, karry og bacon…

Ugens lækkeri.

Vi skal nyde, at pinseferien varer helt indtil mandag, hvor jeg har planer om at lave en lækker pinsebrunch. Og der skal selvfølgelig serveres amerikanske pandekager med sirup og bær til en rigtig brunch.

Amerikanske pandekager til morgenmad og brunch.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kaja bej
2 år siden

Vil meget gerne modtage din madplan på mail.
Hvor er der handlet ind fra, og kan man få madplanerne til kun 2 voksne?
Venlig hilsen Kaja

Jytte Roerholt
2 år siden

Hej – lavede den lækre pastasalat med kylling/bacon/karry den anden dag til gæster – stor succes!

Mvh Jytte Roerholt

Helle Nøhr
2 år siden

Vil gerne prøve dine madplan.