Sommersol og skyer iblandet lidt regnbyger. Vi er kommet godt i gang med juni måned med helt klassisk, dansk sommervejr, men den slags er vi jo vant til. Og min madplan til uge 23 adskiller sig egentlig heller ikke så meget fra den danske sommer – der er både lette sommerretter og en omgang svensk pølseret og indonesisk kylling i fad at varme sig på på de lidt køligere dage. Og så må vi ikke glemme ugens lækkeri – verdens nemmeste saltkaramel is med bare 3 ingredienser, som lynhurtigt er blevet et kæmpe hit herhjemme hos os. Perfekt på en lun sommerdag.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan til uge 23.

Mandag.

Menuen står på et cremet pastafad med bacon og ærter. Nemt og lækkert og lige ud ad landevejen. Desuden et rigtigt familiehit – hvad kan man næsten forlange mere på en tirsdag aften?

Pastafad med bacon og ærter…

Tirsdag.

Indonesisk kylling i fad. En liiiidt speciel opskrift og kigger man på ingredienserne, kan man godt blive i tvivl om, hvorvidt man har fået blandet en dessert og en hovedret sammen. Men tro mig, det smager helt eminent og SKAL prøves. Har man problemer med bananer i varm mad, så udelader man dem selvfølgelig. Jeg serverer ris og salat ved siden af.

Indonesisk kylling i fad…

Onsdag.

Kartoffelsalat med kylling og bacon. Kartoffelsalat er altså bare sommermad, så det basker, og i denne her udgave har jeg tilføjet kylling og bacon, så kartoffelsalaten bliver til en rigtig måltidssalat og ikke “kun” fungerer som tilbehør. Jeg serverer som regel med en lækker salat til.

Kartoffelsalat med kylling og bacon…

Torsdag.

Torsdag aften skal vi have en klassisk, svensk pølseret. Jeg har tilføjet gulerødder til retten, for at få lidt mere fylde og mæthed, men det bestemmer man jo selv og gulerødderne kan sagtens erstattes af lidt ekstra kartofler eller pølser.

Svensk pølseret…

Fredag.

De her pizzaer på naanbrød er ikke bare lækre, de er også supernemme at lave, hvilket er perfekt på en fredag. Jeg laver pizzaer med frisk mozzarella, lufttørret skinke og pesto, men man bestemmer jo selv og det er nemt at lave flere forskellige slags pizzaer, så alle bliver glade.

Pizza på naanbrød…

Lørdag.

Der er altså bare noget over en lækker fiskeburger med krydderurtedressing, så lørdag skal vi en tur til fiskehandleren og købe lidt ind. Fiskeburgerne kan serveres med ristede kartofler, men burgerne mætter ret godt i sig selv. Et andet – og lettere – alternativ er friske grønsager i stave med en god dip.

Fiskeburger med krydderurtedressing…

Søndag.

Gratin med blomkål og gulerødder. Jeg elsker gratin, som er en af mine kødløse favoritter, så jeg glæder mig allerede til søndag. Gratin har desuden den store fordel, at man sagtens kan tilsætte alle mulige kød- og grøntsagsrester fra køleskabet og gratin er derfor oplagt som “stop spild af mad” og perfekt på en søndag.

Gratin med blomkål og gulerødder…

Ugens lækkeri.

Jeg lavede denne her supernemme saltkaramel is for første gang for et par uger siden. Og den var så populær herhjemme, at jeg er nødt til at lave den igen. Blot 3 ingredienser, og så er der hjemmelavet is.

Saltkaramel is – nem opskrift på hjemmelavet is.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)