Madplan uge 32.

1 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 32

August måned er godt i gang – på mandag starter skolebørnene igen i skole og vi er nået til en madplan til uge 32. Jeg har også kunnet mærke her på bloggen, at der er kommet gang i madlavningen igen, så den værste sommerferiestilhed er vist ved at være til ende. Til gengæld kan vi jo sagtens holde fast i masser af sol, hygge og sommerstemning langt ind i september måned, for nu er det jo tid til at nyde den smukke sensommer.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 32.

Mandag.


Menuen står på spaghetti aglio e olio eller slet og ret spaghetti med hvidløg og olivenolie. Helt simpelt og meget meget lækkert. Vi spiser gerne spaghettien som kødfri aftensmad, evt. med en tomatsalat med frisk mozzarella ved siden af og masser af hvidløgsbrød, men spaghettien kan også serveres til grillet kylling eller fisk, fx laks.

Spaghetti med hvidløg og olivenolie…

Tirsdag.

De her spinatvafler med laks er altså blevet lidt af et aftensmadshit herhjemme. Ikke mindst på de varme dage. Både til morgenmad, frokost og aftensmad. Og bryder man sig om laks, så kan man sagtens toppe vaflerne med andre lækre ting – rejer, kylling, skinke eller pastrami. Og selvfølgelig kan man også lave en vegetarudgave, fx med falafler.

Spinatvafler med laks og hytteost.

Onsdag.

Spicy oksekød med spidskål og karry. En skøn hverdagsret, som er spækket med grøntsager og både sund og dejligt mættende. Man kan spise gryderetten som selvstændig hovedret eller med kartofler eller ris til. Og man kan også bruge den som fyld i wraps og hjemmelavede forårsruller.

Spicy oksekød med spidskål og karry.

Torsdag.

Denne her opskrift på squash i fad minder en del om fyldt squash, men er lidt nemmere at lave, da squashen bare skæres i skiver og lægges lagvist med kødsauce i et fad. Jeg bruger ofte hakket kylling men oksekød er bestemt også en mulighed. Jeg serverer pasta eller ris til, men man kan også bare spise retten, som den er.

Squash i fad med kødsauce…

Fredag.

Hvis man bruger tortillapandekager som bund, så kan man have en stak lækre, hjemmelavede pizzaer klar på nul komma fem. Herhjemme er de her kartoffelpizzaer med mozzarella og rosmarin et hit, men man bestemmer jo helt selv, hvilke former for fyld, man gerne vil have på sine tortillapizzaer.

Kartoffelpizza på tortillabund…

Lørdag.

Lørdag aften skal vi have farsede porrer med brun sauce og kartofler, som er en rigtig klassiker fra mormor-køkkenet. Foretrækker man hvid sauce med muskat, så er det selvfølgelig også en mulighed, og porrerne kan også spises til rugbrød eller med bagte rodfrugter.

Farserede porrer med brun sauce…

Søndag.

Kylling i fad med hasselback kartofler er en både nem og lækker søndagsret. Alle ingredienser skal samles i ét og samme fad og så en tur i ovnen. Vi får salat og måske også en agurkesalat ved siden af.

Kylling i fad med hasselback kartofler…

Ugens lækkeri.

De smukke, orange-røde hyben er ved at være modne, så nu er det tid til hjemmelavet hybenmarmelade med vanilje. Hyben er lidt besværlige at rense, men forleden fik jeg et tip med at halvere dem og komme dem i fryseren. Så skulle kernerne eftersigende næsten “rasle” ud af de frosne frugter.

Hybenmarmelade med vanilje – lækker opskrift.

1 Kommenter
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Dorthe
2 år siden

Ja tak til madplan

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)